15: Mini

magasin15-Kopi-af-marieholm-2

Magiske Minier i et dukkehjem

magasin15-Laekkerier15_57212

Lad “rugen” falde over julens brødbagning

Mange hjemmebagere er lidt bange for at bage med rugmel, da det opfører sig markant anderledes end hvedemel og kan give tunge, tørre og smuldrende brød. Men brød med rug kan sagtens være nemmere at bage end de store hvedebrød og de stiller ofte færre krav til din tålmodighed under æltningen.

magasin15-UDVALGT(1)

Lækkeriers årlige dessertmiddag

For 4. år i træk dækkede Lækkerier op til langbords-dessertmiddag i Torvehallerne under Copenhagen Cooking. Teltet var varmt og propfyldt af 120 dejlige dessertglade mennesker som fik fornøjelsen af fire søde serveringer af Søllerød Kros køkkenchef, Brian Mark Hansen.

magasin15-Timm_potrait.Credit-Kennet-Havgaard

Bogklubben

  • Timm er TV-vært og bl.a. vært på “Den store bagedyst” på 6. sæson.
  • Han er ejer af Danmarks største private madskole, Timm Vladimirs Køkken, samt eget bryggeri.
  • Har netop lanceret sin egen køkkenserie i samarbejde med Imerco, og derfor kan knive, gryder, pander mm. i Timms eget design nu findes i Imerco-butikker i hele landet.

Jeg har mange kogebøger. Rigtig mange. Og der kommer hele tiden flere til. Jeg læser dem om aftenen i sengen, præcis som min kone læser krimier. Det er meget fagnørdet og jeg læser dem som en roman: fra ende til anden. Jeg laver sjældent et helt måltid eller en hel ret som den står beskrevet i kogebogen. Jeg tager delelementer fra forskellige ting og sætter dem sammen, eller jeg bruger en teknik fra en opskrift, men kombinerer den måske med andre ingredienser. Jeg elsker at købe bøgerne på nettet og køber ofte flere på en gang. Så jeg har sikkert også en del i reolen, som jeg ikke har fået åbnet endnu.

magasin15-Laekkerier15_55503

“Det’ smørret der gør’et”

Sådan lyder den klassiske frase, og den er ikke helt usand. Cremet, sprødt, glinsende og blødt – der skal fedt til at skabe alle de lækreste konsistenser, som vi elsker i det søde køkken. Bliv klogere på hvordan fedtstofferne virker i dine desserter og bagværk.

Småkagernes historie

Vi kender dem så godt, at vi næsten ikke lægger mærke til dem. Småkagerne, som vi får serveret til et kedeligt møde på jobbet, som kommer på kakkelbordet en hverdagsaften, eller som vi bliver budt på til kirkekaffen om søndagen. En pose af de blandede fra Karen Volf eller et endnu mere stilfærdigt mærke. Og ja, småkager er små og næsten af natur ydmyge, men dels er småkager jo meget andet og mere end det, der kommer ud af en pose fra det nærmeste supermarked og dels har småkagerne en lang historie, der fortæller en masse om den tid, som de er blevet til i.

magasin15-Gateau-Marcel__

Manden bag Gâteau Marcel

Udefra ligner Ruths Hotel i Skagen det danskeste postkortmotiv. Men indenfor møder vi den franskeste mand, kokken og legenden Michel Michaud.

magasin15-vinder_oesters_i_det_soede_koekken_daniel_kruse_2

Sødt vovemod på Rømø

Fremtidens desserter kan roligt vove mere. I hvert fald at dømme efter de tre søde retter, der blev præsenteret til Årets Østerskok 2019. Her fik østersen både lækkert og overbevisende følgeskab af havtorn, verbena, æble og cashews. Sammen viste de helt nye veje for dessertkøkkenet og havets perle.

Mød redaktionen #15

SIDEN SIDST

… har Maja haft stuen fuld af søde, dedikerede læsere til ‘Hjemme hos’ (Copenhagen Cooking). Det var i sandhed en kæmpe fornøjelse at forkæle, nørde med- og hælde spandevis af crème anglaise i 40 af jer! Og både Mia, Mika og Maja nød at være på gulvet og lege dessert-restaurant for en dag. Ugen for inden havde vi holdt vores årlige Dessertmiddag med Søllerød Kro for 120 mennesker, men her stod Brian Mark Hansen for alle desserterne, så der havde vi knap så meget sved på panden – på trods af, at vi var i et stort festtelt på årets varmeste dag. Mia har desuden lært at klare sig med 30 cm. bordplads i køkkenet, mens huset er under ombygning – overraskende nok, så kan man både forme skønne brød og røre dej til dejlige, sprøde vafler på MEGET lidt plads, men derfor er det nu alligevel en festdag når køkkenet engang er færdigt. Og Mika har været på sit livs eventyr i Ghana, hvor hun rejste ned sammen med chokoladeproducenten Callebaut for at følge kakaoproduktionen på allertætteste hold. Og så har vi budt velkommen til vores nye projektchef Rebecca, som er blevet en del af Lækkerier-teamet!

magasin15-timm_vladimir_koekkenserie_fra_imerco_98189848-(1)

Timm Vladimir

Timm er vært på “Den store bagedyst”, ejer af Timm Vladimirs Køkken, vinder af Masterchef, kogebogsforfatter og har netop lanceret sin egen køkkenserie hos Imerco. Timm tipper om sine favorit-kogebøger i Bogklubben på side 50.