Guides

magasin04-laekkerier1302201715787

Aldrig mere mislykket husblas

Husblas kan lave klumper og trevler. Og husblas kan tage modet fra selv de ivrigste kagebagere og dessert-elskere. Men husblas skal der til, når der skal søde sager på bordet og med denne guide i baglommen, går det forhåbentligt smertefrit.

magasin05-Cocktail-kirsebær-4_edit

syltede hele kirsebær

Mindre kan nu også sagtens gøre det, for kirsebær der i stedet for ligger og trækker i sukkerlage, får en mere fast konsistens og en langt mindre sprittet smag. Jeg lader sten og stilk blive, så smager de af mere og ser smukke ud. Det kan være fristende at tage de smukkeste importerede kirsebær i køledisken, men de er ret smagsløse, så gå på jagt i gamle haver og krat efter små, sorte surkirsebær eller vilde kirsebær.

magasin05-Cocktail-kirsebær-4

Sylt fra A-Z

Engang var der stor forskel. Syltetøj var frugtfyldt og tyndt, med en kort holdbarhed, mens marmelade var mere jævnt, fast og sukkermættet. Selv i dag er der regler omkring frugtmængden, hvor syltetøj skal indeholde mindst 45% frugt og marmelade kun 35% – og hvad er resten, tænker man så. Primært sukker, men også lidt vand, smagsgivere og evt. tykningsmiddel. Der behøves i reglen ikke andet end frugt og sukker – det er forholdet mellem de to, der afgør konsistens, holdbarhed og smag i det endelige sylt.

magasin05-jordbær-råvare

Sommerens røde rubiner

Saftige og fyldt med frugtsukker hænger de på havens små buske og planter, når dagene bliver lange, og smagsløgene tunes ind på is og koldskål. Sæsonen for bær går lige fra ultimo maj, hvor de tidlige jordbærsorter begynder at være rødmossede til slutningen af september og starten af oktober, hvor brombær og havtorn runder sæsonen af.

magasin05-Laekkerier2704201721542_edit

Aldrig mere mislykket marengs

Marengs er et af det søde køkkens helt store mirakler. To enkle ingredienser der tilsammen bliver til magisk hvidt skum. Marengs består ganske enkelt af æggehvider og sukker. Æggehviderne har en magisk evne til at mangedoble i volumen, når de piskes, og sukkeret bidrager med sødme og med at stabilisere de luftige æggehvider. Derfor er det vigtigt at piske æggehviderne luftige, før de stabiliseres med sukker. Og jo mindre sukker i opskriften, jo mindre stabil bliver marengsen.

Skærmbillede 2023-03-07 kl. 11.14.44

Bartenderens guide til alkohol i desserter

Jeg er ikke altid lige stolt af mit såkaldte barskab, som til tider har rummet grumme, klistrede sager som Kijaffa og Kahlua – pinligt tænker du nok, men hvad er mon egentlig værd at have på lager til drinks såvel som desserter?

magasin07-laekkeriet2909201730586_edit

trin-for-trin guide til kakaoglaze

Glaze er hot i kageverdenen. Men der er forskel på glaze, og i min verden skal glaze laves af så få og naturlige ingredienser som muligt. Det er vigtigt, at både smag og konsistens bidrager positivt til kagen.

magasin07-IMG_7979_1

Chokolade som ikke kun er for børn

Mælkechokolade har et blakket ry, men den kan så meget mere end at fylde i skålen med fredagsslik og lågerne i chokoladejulekalenderen.

magasin07-Strangas-28
magasin07-Strangas

cremeux med strangas

Vi har været på besøg i køkkenet i Strangas Dessert Boutique og er blevet klogere på en af de franske klassikere: cremeux. Den passionerede dessertkok Nikolaos Strangas har masser af tricks i ærmet – og her har vi fået lov at servere hans bedste tips, så du kan lave en perfekt cremeux derhjemme.

magasin07-chokolademousse

chokolademousse fra A-Z

Den syndige, bløde og til alle tider højtelskede dessert, som til stadighed vinder, så snart den spottes på et menukort.

Når den er veltillavet kan den smage fuldstædig fantastisk, men hvad skal der til? Der findes flere tusinde forskellige opskrifter på chokolademousse, men hvilken effekt har de forskellige ingredienser?