13: Lag på lag

magasin13-Lækkerier1339615

Hahnemanns Køkkens surdejsbrød

magasin13-Lækkerier1339629

Hahnemanns Køkkens surdej

magasin13-Lækkerier1339607

Trine Hahnemanns surdejsbrød

På redaktionen er vi aldeles forelsket i Hahnemanns Køkken surdejsbrød. Det har en helt særlig balance og karakter – luftigt og sprødt med en tynd skorpe, saftigt, men ikke klægt, syrligt og med den vildeste kornsmag og duft! Så for at dele vores brødbesættelse med jer tog vi på besøg på Trine Hahnemanns køkkenskole på Østerbro i København.

Missionen: At lure hendes hemmeligheder bag det lækre surdejs-bagerbrød, så du selv kan bage det.

magasin13-Lækkerier1339731

Mille Feuille

Gylden, sprød, smørfyldt og karamel- liseret butterdej med silkeblød, luftig og vaniljeprikket creme. Mere skal der ikke til for at lave en mille feuille – en af de mest ikoniske franske kondi- torkager, som også ofte er at finde på restauranternes menukort.

magasin13-Lækkerier1339691

Tusindlagsdej

Her kommer endnu en anekdote i serien ‘ting jeg ikke vidste jeg kunne lide, før jeg flyttede til Frankrig og smagte det’. Jeg havde ganske enkelt ikke opdaget glæden ved butterdej, for jeg havde aldrig smagt en butterdej lavet på ægte smør.

magasin13-madhistorie1

Wienerbrødets apostel

Lauritz C. Klitteng, den mest kendte danske bager, som du aldrig har hørt om, var kendt som Læsøbageren, der bragte det danske wienerbrød ud i verden for omkring 100 år siden. Det var ham, der for alvor gjorde, at wienerbrød den dag i dag kendes over hele kloden som ‘Danish pastry’ eller slet og ret ‘Danish’.

magasin13-kirsebærsnitte

Zebrasnitter med kirsebær, pistacie og lime

Mød zebrasnitten, som vi har valgt at kalde den. Det er en vild hybrid mellem en snitte og en lagkage. En zebrasnitte er kendetegnet ved sine knivskarpe, stribede, synlige lag. Mindst otte af dem og gerne flere, bestående af bund, mousse og gelé og altid skåret ud i skarpe barer.

Intet mindre end 12 labre, knivskarpe lag af kirsebær, pistacie og lime. Selv om snitterne indeholder hele 12 lag, er de ikke spor komplicerede at lave. Det er bare bund, mousse og gelé på repeat. Den dejligt søde kirsebærmousse får modspil af syrlig limegelé og let salt pistaciebund, og snitterne fuldendes af sart rosa chokoladeflager, halve pistacienødder og pink isbegonier.

magasin13-peachmelbasnitte

Zebrasnitter med peach melba

Mød zebrasnitten, som vi har valgt at kalde den. Det er en vild hybrid mellem en snitte og en lagkage. En zebrasnitte er kendetegnet ved sine knivskarpe, stribede, synlige lag. Mindst otte af dem og gerne flere, bestående af bund, mousse og gelé og altid skåret ud i skarpe barer.

Mødet mellem hindbær og fersken er lige så uimodståeligt som velkendt og optræder her i en farveglad zebrasnitte med saftige mazarinbunde, cremet og mild hindbærferskenmousse og smagsspækkede gelélag af fersken og hindbær.

magasin13-Lækkerier1339772

Nørdens guide til mel

Mel er findelt, sigtet korn. Så langt, så godt. Men hvor meget mere ved du egentlig om den ingrediens, som udgør så stor en del af dit bagværk? Her guider Nørden dig ind i melets magiske univers.

magasin13-Kopi-af-Mika-Dec-14_sh1

Mød redaktionen #13

Siden sidst har Maja og Mika smagt sig igennem knap 100 kager til Årets Kage 2019, og begge var helt overvældet af både antallet, lækkerheden og smukheden. Og så er Maja sørme flyttet igen-igen. Mia har været i biografen og se en formidabel film, ‘Kirsebæreventyret’ om Frederiksdal Kirsebærvin – den kan klart anbefales, og det kan kirsebærvinen, som blev serveret efter filmvisningen, også. Og sidst, men ikke mindst har vi fejret, at rekordmange har læst forrige udgave af Lækkerier – vi er bare så glade for, at både nye og gamle venner af Lækkerier læser med.