Majas Favoritter

Tallerken fra Ditte Fischer

Orangeknas-brownie

Hver gang jeg ser en pakke orangestænger, sender den mig direkte tilbage til Østermariehallens cafeteria. Hvor vi sneg os op efter endt gymnastiktime med lommerne fulde af 25-ører til at snolde slik for. De søde, knasende mælkechokoladestænger lå og lokkede lige dér på disken ved siden af LangeJan, tyggegummicigaretterne og de lidt for hårde skumsommerfugle.

Tallerken fra KH Würst

Sur citronkage

Jeg er meget lidt begejstret for vingummi. Får ungerne lokket mig i bland-selv-helvede, går jeg langt uden om vingummihjørnet og målrettet over til chokoladen. Men jeg har en lille svaghed for de allermest sure af slagsen. De gule citronvingummier med knasende citronsyresukker udenpå. Sure bånd, sure pommes, sur spaghetti …

magasin30-chokoladeskildpadde_forlænget

Skildpadde-tærter

Jeg har en svaghed for Toms chokoladeskildpadder, mini-varianten især. At tage en bid af den milde, mørke chokolade (hovedet af først, naturligvis) og møde det søde, bløde fyld af romcreme og karamel. Mhhhh. Hvem kan modstå det?

magasin29-Lækkerier29_25622

Majas nemme cheesecake

Hemmeligheden er flødeskum. Jeg er en smule ude af min comfort zone med denne super- nemme cheesecake. Den er næsten lidt for nem til at være sand. Det er en gammel ven, som jeg har nusset lidt om, og jeg er ret så begejstret for resultatet. Det er vildt, at så simpel en cheesecake kan smage så dejligt – og sågar stå selv. Kagen består af en knasende og let salt havrekiksebund, dejligt cremet og vaniljeforkælet ostefyld (uden husblas!) og syrlige hindbær på toppen. Cremen er luftig og dejlig og kan skæres i flotte stykker, takket være den rette blanding af flødeost, flødeskum og hviletid i køleskab.

magasin29-mælkesnitte2

Fancy mælkesnitte

Mit trekantede take på barndommens mælkesnitte. Kagen består i al sin enkelhed af svampede, bløde kakaobunde lagt sammen om en let og silkeblød creme, der smelter blidt på tungen.

Cremen er infuseret med kakaonibs. Det bidrager med en mild, men ret interessant smag af kakao, som jeg er svært begejstret for. En variant med vanilje ville også være vidunderligt.

magasin29-kaffekage2

Små kaffekager

Måske har du allerede opdaget at jeg er gået fra at være kæmpe kaffe(kage)skeptiker til at knuselske alt sødt med kaffe. Især kombinationen af sød chokolade og lystristet kaffe kan jeg slet ikke få nok af.

Her har jeg infuseret fløden til både karamel og mousse med dejlige, milde kaffebønner. Det bidrager med nogle delikate, og ikke alt for dominerende, kaffenoter til den ellers søde karamelkage. Alene i en enkelt lille bid får du fornøjelsen af noget knasende, smørsprødt, cremet og blødt. Præcis som jeg elsker det!

magasin08-pistacietærte2

Chokoladetærte

Pistaciebegejstret chokoladetærte med delikate strejf af salt og en smuk, spinkel chokoladepynt.

Tærten består af en sprød kakaomørdej, et tyndt chokoladelag, knasende og dejlig salt pistaciepraliné og fløjlsblød og sød mælkechokoladeganache. Et vidunderligt sammensurium af knasende, blødt, salt og sødt.

magasin08-limemoussekage1_edit

Limekage

Et yndigt og sart lysegrønt ydre og et smagsspækket indre. Bag den smukke, spejlblanke basilikumglaze gemmer sig en dejligt syrlig limemousse, en sød og krydret basilikumganache og en saftig pistaciebund. Fire labre lag, der utvivlsomt tryller dig forårsfornøjet.

magasin08-hindbærkage1

Hindbærkager

Forårsfin og festlig moussekage med hindbær, pistacie og hvid chokolade i hovedrollerne.

Bag den lysegrønne pistaciekjole gemmer sig blid og blød hindbærmousse, syrlig hindbærgelé og en herligt knasende og let salt pistaciebund. Kagen fuldendes med fine hindbærdetaljer og spinkle timianstængler.

Jeg er tosset med det krydrede tvist af timian, men er du skeptisk, springer du bare over.

Stor tallerken fra TYBO art and craft. Lille tallerken og lågkrukke fra Sakura Copenhagen. Glas fra Studio Hafnia. Glastallerken fra HAY. Kagegafler fra Kay Bojesen Grand Prix.

Pecan pie

Jeg har snuppet alt det bedste fra den populære, amerikanske klassiker “pecan pie” og lavet den lige akkurat, som jeg synes den er allerbedst; flaky pekancrust, gavmilde mængder ristede pekannødder og saltet karamelknas.