Læsestof

magasin04-laekkerier1302201715749

Citronfromage

Jeg har i al hemmelighed altid undret mig lidt over citronfromagens nærmest ikoniske popularitet i Danmark. Personligt er jeg meget mere til ymerfromage, og det er nok derfor at jeg endelig er kommet til at elske citronfromage, nu hvor jeg har blandet ymer i den. Ymeren tilføjer nemlig en dejlig friskhed til desserten.

magasin04-Kopi-af-Mika-Dec-14_sh1

Mød redaktionen

SIDEN SIDST

Mia har købt sig fattig i god chokolade på Chokoladefestivalen, kigget på forårsferie til Færøerne (søde tips modtages med kyshånd) og smagt fårelatté på Knuthenlund (cafe latte lavet på fåremælk). Det var labert. Maja har spist usandsynligt store mængder kefir-is i testkøkkenet og er gået i gang med sin nye kagebog, som udkommer til efteråret på Politikens Forlag. I bogen fortolker hun en lang række klassiske kager og drysser Majastøv ud over dem. Og så har Maja og Mika smagt lakrids på 11 forskellige måder for at finde en værdig vinder af The Liquorice Taste Award til Lakridsfestivalen. Weekenden efter smagte de sig igennem tilsammen 104 kager, da de begge var en del af dommerpanelet til Årets Kage 2017. Vi klager ikke.

magasin04-annemette-voss_edit_sh

Annemette Voss

Annemette er vinder af Den Store Bagedyst, tv-vært, kogebogsforfatter, Youtuber og kageentusiast. Hun deler ideer til naturlig pynt på side 40.

magasin04-Kopi-af-trine-26-high

Trine Hahnemann

Trine er kok og madskribent og har udgivet adskillige kogebøger. Hun er bestyrer af Bogklubben på side 34 og deler sine bedste boganbefalinger med os.

magasin05-Kopi-af-Mika-Dec-14_sh1

Velkommen til #04

Skærmbillede 2023-03-20 kl. 14.03.34

Danskerne og rødgrød med fløde

I DAG SKAL VI LÆRE ET NYT ORD: SHIBBOLET. GENTAG EFTER LISE LOTZ: SJI. BO. LÆD.

magasin05-IMG_4370_1

Røde smage og søde syner

Rød er lig sødme, og farverig mad får os til at spise mere. Det er et par af tommelfingerreglerne, når man taler om farver inden for neurogastronomi og forbrugeradfærd. Heidi Frank Svømmekjær har kigget lidt nærmere på sagerne for at finde ud af, hvorfor farver betyder mere for smagsoplevelsen, end man lige skulle tro.

magasin05-_0B_2173_b_sh

bogklubben #05

Vi har bedt Signe Wenneberg fortælle os om sine 3 yndlingskogebøger.

Jeg har en besættelse omkring kogebøger, og jeg har rigtig mange – selv om jeg solgte mange af dem på loppemarked, da jeg flyttede for nylig. Jeg kan ikke lade være med at købe kogebøger, når jeg er ude at rejse. Og jeg kan ikke gå ind i en dansk boghandel uden at komme ud med kogebøger. Jeg elsker min lille lokale boghandel – Den engelske Boghandel i Hellerup – som altid har de nye gode udenlandske titler hjemme. Det er sjovere at købe dem her end på nettet. Det underlige er, at jeg næsten aldrig laver mad efter kogebøger. Jeg kigger bare i dem. Jeg har aldrig kogebøger liggende på køkkenbordet, de ligger inde i sengen.

magasin05-LineFalck

Line Falck

Line Falck er fotograf og særligt kendt for sine smukke madbilleder. Hun har skudt en masse af de smukke røde og lyserøde billeder i dette nummer af magasinet.

magasin05-IMG_1464_sh

Thomas Alcayaga

Thomas Alcayaga er madfotograf, mad- stylist og skribent, kogebogsforfatter og manden bag madetmere.dk – eller kort og godt kogemand, som er den uformelle titel, han selv foretrækker. Thomas har lavet de 3 hurtige desserter på side 34.