Læsestof

magasin27-Lækkerier27_0110

Velkommen til Lækkerier #27

Så skete det! Lækkerier har opdaget internettet. Efter 6 fremragende år på trykt papir, så fortsætter vi med at udgive magasiner på papir. Men vi udkommer fremover også digitalt på lækkerier.com. Vi har nemlig brugt det sidste halve år på at bygge en helt nyt indholdsside og gøre hele bagkataloget – som i ALT indhold nogensinde – tilgængeligt digitalt. Det hele er klar til jer nu, så lov mig at give os et besøg på det nye site og fortæl os hvad I synes!

magasin09-Kopi-af-Dessertmiddag,-foto-@cphgoodfood-115

Velkommen til #9: Fest

Fest og kager hænger uløseligt sammen.

magasin10-Mika-farve

Velkommen til #10: Krydderier

… eller PERFEKTE PAR som magasinet i virkeligheden har heddet som arbejdstitel her på redaktionen. For krydderier bliver for alvor interessante når man lader dem få den opmærksomhed de har brug for og når de møder deres perfekte partner. Det er nemt nok at smide syv forskellige krydderier i en kage og så smager den af jul. Men hvordan får man egentlig det bedste frem i hvert enkelt krydderi – eller omvendt – hvilket krydderi får mon det bedste frem i en enkelt råvare? De spørgsmål har vi stillet hinanden under- vejs i produktionen af denne 10. udgave af Magasinet Lækkerier på print.

magasin11-Mika-farve

Velkommen til #11: Karamel

Er det ikke magisk, hvad sukker kan forvandles til? En eneste ingrediens og så har du karamel. Så simpelt og så alligevel så kompliceret. For det kan krystallisere, det kan blive for hårdt, det kan blive for blødt og det kan brænde på. Et oplagt emne for os bagenørder på Lækkerier at dykke ned i. Og så smager det jo forresten også ret godt, specielt hvis der er salt i.

magasin12-Mika-farve

Velkommen til #12: Æg

Vi er inde i en stime af magiske råvarer, og dette nummer handler om æg. Både hele og delt i blommer og hvider er æg virkelig ren lykke i det søde køkken. I denne udgave af Lækkerier har vi nøje udvalgt de opskrifter, som vi synes bedst viser æggets magiske evner.

magasin14-Mika-farve

Velkommen til #14: Nødder

En af de mest berømte nøddekager i kongeriget er uden tvivl valnødde- lagkagen fra Svinkløv Badehotel. Vi har været en tur i Nordjylland og er begejstrede over at kunne dele opskriften på valnøddelagkagen 2.0.

Den berømte lagkage har nemlig fået en kærlig makeover og hvis du er i tvivl om valnøddelagkagen fra Svinkløv virkelig er så berømt, så kan du bare slå op i Politikens bagside og se at nyheden om den nyfortolkede valnøddelagkage har fundet vej til selveste ATS.

magasin19-Lækkerier19_71033

Velkommen til #19: Vinter

Har du nogensinde tænkt på, hvor mange af de klassikere vi elsker, der er opfundet for at undgå madspild? Tænk bare på arme riddere af daggammelt brød, ymerdrys med tørt rugbrød, og øllebrød, for bare at nævne et par med brød, som er den mest spildte fødevare i Danmark. Det er klassikere, som er opfundet i en tid hvor farm-to-table, nose-to-tail, organic, zero waste ikke var hippe, bæredygtige koncepter, men way of life. Så jeg ønsker mig måske tilbage til en romantisk tid, hvor alle var fattige og varm mad var en luksus få forundt? Nej, ikke rigtig, men jeg vil alligevel give Matt Orlando fra Amass ret i, at mad er blevet for billigt, eller måske skal jeg præcisere at noget mad er for billigt. Der må være noget galt, hvis flere af leddene i produktions-fødekæden lider for at producere mad, som så skal smides ud. Vi spilder for 11 milliarder kroner mad i Danmark hvert år. Så måske er et helt nyt sparetip ganske enkelt at købe mindre.

magasin20-Fil_000

Velkommen til #20: Luft

For præcis 5 år siden satte jeg mig for, at Magasinet Lækkerier skulle udkomme på godt gammeldags papir, og nu står du med udgave nr. 20 af magasinet i hånden. Det er mildest talt en milepæl for mig og hele holdet bag Lækkerier, og jeg vil så inderligt gerne have lov til at sige TAK. Tak til alle jer, der læser med, tak til jer, der turde at købe et abonnement fra starten. Tak til alle jer, der lige er kommet til. Tak til jer, der giver magasinet i gave til andre. Tak til alle vores uundværlige sponsorer og partnere. Tak til vores mange fabelagtige bidragydere gennem 20 udgaver af magasinet. Tak til mit dygtige og indsigtsfulde Lækkerier-team. Uden jer allesammen var der intet Magasinet Lækkerier, intet Lækkerier Prisen, intet Forlaget Lækkerier, ingen Lækkeriers Dessertmiddag. Intet Lækkerier. Tak.

magasin26-DanielKruses_2ndEdit_EWP-1

Velkommen til #26: Mørk chokolade

Det mest oplagte tema af dem alle for et bagemagasin, næsten for oplagt og derfor tog det os 6 år at tage hul på det. Mørk chokolade er alle vegne i bageverdenen og vi har skåret ind til benet og fokuserer på at fremhæve præcis de sammenhænge, hvor mørk chokolade virkelig kommer til sin ret.

magasin13-Kopi-af-Mika-Dec-14_sh1

Mød redaktionen #13

Siden sidst har Maja og Mika smagt sig igennem knap 100 kager til Årets Kage 2019, og begge var helt overvældet af både antallet, lækkerheden og smukheden. Og så er Maja sørme flyttet igen-igen. Mia har været i biografen og se en formidabel film, ‘Kirsebæreventyret’ om Frederiksdal Kirsebærvin – den kan klart anbefales, og det kan kirsebærvinen, som blev serveret efter filmvisningen, også. Og sidst, men ikke mindst har vi fejret, at rekordmange har læst forrige udgave af Lækkerier – vi er bare så glade for, at både nye og gamle venner af Lækkerier læser med.