lækkerier-magasin-forside-10-hvid-kant

#10 august 2018: Krydderier

magasin10-freja2

Filodejsreder med mascarpone-creme

Det behøver ikke at være besværligt at lave en lækker dessert. Vi har sendt Freja Krarup, som til daglig er souschef hos Bojesen og en del af konditor- landsholdet, en tur i supermarkedet . Det er der kommet disse 3 nemme filo-lækkerier ud af.

magasin10-freja3_edit

Chokolade-forårsruller

Det behøver ikke at være besværligt at lave en lækker dessert. Vi har sendt Freja Krarup, som til daglig er souschef hos Bojesen og en del af konditor- landsholdet, en tur i supermarkedet . Det er der kommet disse 3 nemme filo-lækkerier ud af.

magasin10-freja1

Hindbærbrud med hybenrose

Det behøver ikke at være besværligt at lave en lækker dessert. Vi har sendt Freja Krarup, som til daglig er souschef hos Bojesen og en del af konditor- landsholdet, en tur i supermarkedet . Det er der kommet disse 3 nemme filo-lækkerier ud af.

magasin10-Foto---10_edit

Hverdagsbrød: Brud

Når man har bagt brød og boller af basisdejen, står man tit med små strimler og stykker af dej, som man har snittet af for at få bagværket mv. til at se pæne ud. Disse småbidder af dej skal for alt i verden ikke gå til spilde! Brug dem i disse søde brud.

De smager bedst helt nybagte direkte fra ovnen, men de kan også sagtens gemmes et par timer, hvis du giver dem lov.

magasin10-Foto---10-20

Hverdagsbrød: Madbrød

Med frisk gedeost, citrontimian og tomat.

magasin10-Foto---10-9

Hverdagsbrød: Morgenstykker

Saftige små morgenstykker, som er hurtigt bagte og klar til morgenbordet.

magasin10-Foto---10-16

Hverdagsbrød: Basisbrød

Skønt brød med en smagfuld skorpe. Sørg for at bage brødet godt brunt, for smagen sidder i farven!

magasin10-Foto---10-30_edit

Det uundværlige hverdagsbrød

Det gode hverdagsbrød har en plads på ethvert spisebord, både til morgenmad, eftermiddagste og aftensmad. Duften af friskbagt brød kan få selv den dårligste mandag til at blive en lykkedag, men ikke alle dage bringer tidsmæssigt overskud til at jonglere med røreskåle og melposer. Derfor er denne dej en basisdej, som duer til de fleste måltider og som kræver mindre arbejde. Så bliver det alligevel muligt at nyde duften af nybagt brød tit – eller ligefrem hver dag.

Vær opmærksom på, at opskriften bliver til en ganske stor mængde dej.

magasin10-jordbær-+-peber

Jordbærkager med sort peber

Jordbær møder sort peber i disse smukke, sart lyserøde kager. Mens jordbærrene bidrager med masser af sødme, giver den sorte peber kagerne kant og pirrer og prikker på tungen.

Selv om kagerne indeholder otte fine, knivskarpe lag, er de faktisk ikke spor komplicerede at lave. Mazarinbunde, jordbærmousse og jordbærgelé er alt, der skal til.

magasin10-vanilje-+-salt

Små vaniljekager med salt

Allerførste gang jeg smagte vanilje-salt-kombinationen, var jeg solgt. Det var en smuk, knivskarp og afsindigt lækker nyfortolkning af en ’baked alaska’ fremtryllet af den dygtige Nicolas Paciello på det 5-stjernede ’Hotel Prince de Galles’ i Paris.

magasin10-solbær-+-lakrids2

Solbærtærte med lakrids

Smuk, mørkerød tærte bestående af smørsprød lakridsmørdej, saftig og solbærforkælet lakridsfrangipane og syrligsød solbærganache. En sand smagseksplosion af solbær og lakrids.

Både i mørdej og frangipane bruger jeg mørkt muscovadosukker, der bidrager med fine lakridsnoter og en mere karamelliseret smag. Er du lakridsglad, så sæt i gang.

magasin10-madhistorie

Vanilje: Et af verdens dyreste krydderier

Vaniljesukker, vaniljestænger, vaniljeekstrakt, vaniljepasta – kært barn har mange former, og vi kender og elsker alle sammen den eventyrligt dejlige smag, men ved du hvor vaniljen kommer fra? Og kender du den romantiske og dramatiske legende bag det kostbare krydderi?

magasin10-Foto---10-27_edit

Kanelsmåkager

De ligner lidt brunkager, men småkagerne her er inspireret af tynde belgiske mandelsmåkager. Jeg synes, at hasselnødder matcher kanel mindst lige så godt som mandler, og så får de ristede hasselnødder den lækreste smag af nougat efter en tur i ovnens varme.

magasin10-Foto---10-22_edit

Kokoscookies

Småkager har egentlig altid været ”2. prioritet” for mig, men med alderen er jeg begyndt at synes bedre og bedre om dem. Småkagerne er det lille søde alternativ, som bevarer den gode smag og konsistens lige lidt længere tid end en skærekage. De er det sprøde knas, som rent faktisk gør den daglige kaffepause til en smags- oplevelse, som man husker. Lige indtil aftensmaden i hvert fald…

Småkagerne her er sprøde og let chewy i konsistensen, fyldt med skønne, søde flager af kokos, syrlige abrikoser og varmende ingefær.

magasin10-Lækkerier19997

Nørdens guide til krydderier

Den bedste guide til de krydderier og andre smagsgivere, som skaber helt “perfekte par” i det søde køkken. Prøv, smag og duft selv!

magasin10-Lækkerier20064

Cheesecake med broken gel

Som en long time lover af cheesecake har jeg bagt og smagt cheesecakes i alle afskygninger. Og denne gang har jeg ramt en version, som sparkede benene væk under mig. Kagen får et ekstra syrligt pift af den syrnede friskost Loke fra Arla Unika.

magasin10-Lækkerier20023

Cheesecake med broken gel

Som en long time lover af cheesecake har jeg bagt og smagt cheesecakes i alle afskygninger. Og denne gang har jeg ramt en version, som sparkede benene væk under mig. Kagen får et ekstra syrligt pift af den syrnede friskost Loke fra Arla Unika.

magasin10-Broken-gel-59

Broken gel

“Broken gel” er hot i det søde køkken for tiden. Det er i al sin enkelhed en blendet gelé, der holder sin form, når den sprøjtes ud som pynt på kager og desserter.

magasin10-Lækkerier20174

Safrantærte

Mange forbinder safran med luciabrød og ikke så meget andet. Det gjorde jeg også, lige indtil jeg lavede denne tærte med saftig safran-frangipane og knasende sprøde, aromatiske sesamfrø. Serveres afkølet men friskbagt og toppet med letpisket flødeskum og masser af smukke og velsmagende granatæblekerner. Nu har jeg safrantærte på hjernen.

magasin10-Lækkerier20115

Pæretærte med ingefær og frangipane

Smagskombinationen af sødmefuld pære og intenst krydret ingefær er ret magisk. Her mødes de to i fin forening i en smørsprød tærte med mandelcremet frangipane og ingefærpocherede conferencepærer. For at give tærten endnu mere aromatisk ingefærsmag er der også frisk ingefær i mørdejen. En sand efterårstærte, som er lækker året rundt.

magasin10-Lækkerier19962

Pain d’epices

En mellemting mellem et brød og en kage. Og en af de få opskrifter som franskmændene ynder at bruge rugmel i.

magasin10-nutellastjerne

Nutella-stjerne

Denne opskrift kan få enhver Nutella-elsker til at JUBLE. Jeg fik inspirationen fra en udfordring i „Den store bagedyst“, hvor vi skulle lave en stjerne med remonce og kanel. Men jeg tænkte, hvorfor ikke skifte det ud med Nutella.

magasin10-Azéliakage

Azéliakage

Kagen her er en sand kærlighedserklæring til Azélia – den hasselnøddesøde mælkechokolade fra Valrhona. Kagen består af en fudgy browniebund med dejlige strejf af salt, en intens Azéliaganache og en silkeblød og dejligt cremet Azéliamousse, som jeg – hånden på hjertet – er håbløst forelsket i.

magasin10-Foto---10-37_edit

Banan & Five spice drømmekage

Kombinationen af smage i denne kage er langt fra tilfældig. Til julenummeret af Lækkerier for et par år tilbage besøgte Mika og jeg restauranten Kiin Kiin i København og fik en formidabel nytårsdessert – og opskriften. En opskrift, der rummede en smagskombinationen af bl.a. brun farin, banan, five spice, kokos og masser af havsalt. Den kombination slog virkelig benene væk under os.

magasin10-FINAL_GRAIN_CH2582

Tosca mazarin-tærter

magasin10-American-pie-79

Blåbær-pie med ingefær

magasin10-American-pie-29

Æble-pie med kanel

magasin10-Lækkerier20225-final

Pie Party

I Skindergade i København kan du opleve en bid af det ægte Amerika. Her har amerikanske Erin Chapman og hendes danske makker Dorte Prip nemlig åbnet The American Pie Company. Her banker hjerterne for nostalgien og den amerikanske atmosfære, og derfor også for at lave og servere autentisk amerikansk “pie”. Pie-shoppen er den første af sin slags i Danmark – udover drikkevarer serveres der udelukkende pies.

Vi har mødt Erin til en snak om, hvordan man laver en ægte pie, og vi har fået både tips, tricks og opskrifter, som vil kunne lune dit efterår.

magasin10-Lækkerier20278

Amerikansk pie-dej

magasin10-Mika-farve

Velkommen til #10: Krydderier

… eller PERFEKTE PAR som magasinet i virkeligheden har heddet som arbejdstitel her på redaktionen. For krydderier bliver for alvor interessante når man lader dem få den opmærksomhed de har brug for og når de møder deres perfekte partner. Det er nemt nok at smide syv forskellige krydderier i en kage og så smager den af jul. Men hvordan får man egentlig det bedste frem i hvert enkelt krydderi – eller omvendt – hvilket krydderi får mon det bedste frem i en enkelt råvare? De spørgsmål har vi stillet hinanden under- vejs i produktionen af denne 10. udgave af Magasinet Lækkerier på print.