Guides

magasin31-Lækkerier31_9016

Nørdens guide til iskolde krystaller

Vi har tidligere dykket ned i de iskolde krystaller i form af hjemmelavede is – men denne gang ser vi nærmere på alt det andet geniale, som din fryser kan bruges til. Den kan fremtrylle og forandre, og ikke mindst, kan du lære hvordan du bruger den optimalt til at gemme mange for- skellige lækkerier og gøre den til dit søde skatkammer, hvor du altid kan finde guld.

De professionelle bagerier og konditorer har fundet fidusen i fryseren. Her bruger de den aktivt, så du altid kan få friskbagt bagværk og kager. Her fryses færdigbagte kager og bake-off for at optimere kvalitet og produktion. Bliv klogere på, hvad der sker af magiske ting i din fryser og få styr på, hvordan du bruger den bedst.

magasin09-Macaron-71_edit

Aldrig mere mislykkedes macarons

De fine små franske kager kan være lige så drilske, som de er delikate. Vi har sat os for at samle den ultimative guide til macarons, så I er godt rustede til at kaste jer ud i projektet.

Vi har samlet Lækkerier-redaktionens kollektive viden om macaron-bagning og er taget på besøg hos macaron-mesteren Frédéric Terrible, en fransk konditor, der huserer på Frederiksberg i København. Her underviser han danskerne i alt fra macarons til fransk citrontærte. Som Frédéric siger, så tror man, at man ved alt om at lave macarons, indtil man afholder kurser og pludselig ser alle de nye og overraskende fejl, som folk kan lave. Så hvem bedre at lære af end manden, der har set det hele?!

magasin15-Laekkerier15_55450

Aldrig mere mislykket chokolade-temperering

Chokolade skal tempereres hvis du vil have blank chokolade der “knækker” rigtigt og ikke smelter i mellem fingrene på dig. Men temperering af chokolade er en tricky affære.

magasin27-Lækkerier27_7336

Flettede churros af Rosio Sanchez

Rosio laver både de bedste og de smukkeste churros i byen. Og vi kunne ikke ønske os nogen bedre end den tidligere dessertkok på Noma og nuværende indehaver af et mindre mexicansk restaurantemperie i København til at lære os hemmelighederne bag de gyldne, sukker- glimtende, mexicanske lækkerier.

Skål fra Studio Arhøj

Rigeligt remonce

Hemmeligheden bag alle gode kanelsnegle, snurrer og brunsviger ligger i den perfekte remonce – en remonce i rigelige mængder, som bliver på sin plads i bagværket under bagningen. Vi dykker ned i hemmelighederne bag den lækre sukkerblanding og hvordan man holder den inde i bagværket.

magasin27-Lækkerier27_7815

Nørdens guide til sukker

Når man, som jeg, har sit ophav på Lolland, så kender man lugten, eller rettere sagt stanken, af ”Det hvide guld”, som bønderne ynder at kalde det værdsatte hvide roesukker. Og det er virkelig guld i køkkensammenhænge, for mulighederne med sukker er uendelige.

Sukker er ansvarligt for så mange uimodståelige konsistenser og smage. Lige fra det sprøde låg på en creme brulé til den klistrede søde masse i en flødekaramel. Sukker er i sig selv indbegrebet af “Lækkerier” og grundlaget for sødmen og utallige funktionelle egenskaber i vores desserter.

magasin13-Lækkerier1339607

Trine Hahnemanns guide til surdejsbrød

På redaktionen er vi aldeles forelsket i Hahnemanns Køkken surdejsbrød. Det har en helt særlig balance og karakter – luftigt og sprødt med en tynd skorpe, saftigt, men ikke klægt, syrligt og med den vildeste kornsmag og duft! Så for at dele vores brødbesættelse med jer tog vi på besøg på Trine Hahnemanns køkkenskole på Østerbro i København.

Missionen: At lure hendes hemmeligheder bag det lækre surdejs-bagerbrød, så du selv kan bage det.

magasin25-Lækkerier_Æg_32279

Creme leksikon

Vi ELSKER creme, men det er ofte en jungle at finde rundt i de mange varianter, teknikker og ikke mindst finde ud af, hvilken creme, der er bedst til lige netop dén kage eller dessert man står med. Vi har samlet en lille guide til alverdens cremer, så du kan lære dine cremer at kende.

magasin02-Laekkerier121020167386

Sur Sur Sur Citronguide

Kendetegnende for alle disse saftsprængte frugter er deres slægtskab, aromaer og indhold af syre, primært ascorbinsyre (vitamin C) og citronsyre, en skarpt smagende syre, som ofte giver en sammensnerpende fornemmelse i munden. Skallen er bostedet for alle de vilde parfumerede aromaer, så den skal du endelig ikke kasserer. Riv den fint og pas på kun at få den farvede skal. Den hvide underskal smager bittert og kan ødelægge selv den bedste dessert. Brug et fint rivejern til skallen, aldrig den grove side. River du ofte skallen af citrusfrugter, så kan det godt betale sig at investere i et ekstra fint et, fx microplane, som er særligt egnet til formålet og skal du lave store smukke strimler af citrus, så brug en god, skarp tyndskræller.

magasin03-Sukker-4

Knasende krystaller

Når man, som jeg, har sit ophav på Lolland, så kender man lugten, eller rettere sagt stanken, af ”Det hvide guld”, som bønder ynder at kalde det værdsatte hvide roesukker. Og det er virkelig guld i køkkensammenhænge, for mulighederne med sukker er uendelige. Lige fra det sprøde låg på en creme brulé til den klistrede søde masse i en flødekaramel.

Koldskålens A-Z

Den svalende og læskende dessert bliver revet væk i supermarkedets kølemontre, så snart sommerens første solstråler tilsmiler os her på de nordiske breddegrader. Det er et regnestykke med et uendeligt antal facits, når man spørger til den bedste koldskål – her på Lækkerier er vi langt fra enige. Det er smag, behag, anledning, vane og tradition mere end noget andet. Hverdagskoldskålen må gerne være enkel og ren, mens dessertkoldskålen til gæsterne gerne må imponere lidt mere.