lækkerier-magasin-forside-24-hvid-kant

#24 februar 2022: Lækkerier til mange

magasin24--lækkerier_fest_3889

Tildes festkage

Har I også spektuleret over hvilken kage Tilde ville have bagt i finalen?

magasin24--Lækkerier248734

Torben Bangs fødselsdagskage

Et klassisk ydre og et crowdpleasende indre af brownie, passionsfrugt og limemousse udgør Torben Bangs ideelle fødselsdagslagkage.

På trods af kagens imponerende størrelse og komponenter, er den forholdsvis nem at producere, blot du planlægger det. Du kan nemt skifte farve på marcipanbåndet eller bærrene på toppen, hvis du ønsker et andet udtryk.

magasin24--Lækkerier248802

Torben Bangs lagkage

En klassisk lagkage skal man ikke kimse af. Og Torbens version af lagkagen har de samme lettilgængelige kvaliteter, men den er alligevel tvistet en lille smule.

magasin24--Lækkerier248642

Babettes Bagt vaniljecreme

Hvad laver man til dessert, når man skal servere middag for 700 mennesker?

magasin24--Lækkerier248561

Babettes chokolademousse

Hvad laver man til dessert, når man skal servere middag for 700 mennesker?

Det ved Christian Wellendorf og Morten Falk, som laver fine dining-catering i deres virksomhed Babette. De ved også, hvordan man bærer sig ad med at bakse så mange desserter på benene på én gang, og derfor har vi spurgt dem om deres bedste råd til at lave desserter til mange.

magasin24-IMG_9075_rabarberkage

Svampet rabarber-vanilje-mazarin

Jeg elsker mazarin. Det er nemt, det kan holde sig, og alle bliver lykkelige af kager, der rimer på marcipan. Det her er min go to kage, som jeg normalt laver på slump, men som i anledning af kogebogen blev sat på opskrift.

magasin24--lækkerier_fest_3585

Frejas fastelavnsboller

Freja er kvinden og konditoren bag de eventyrligt smukke søde sager i d’Angleterres nye butik Maison, som ligger i det ikoniske hotel på Kongens Nytorv i København. Fastelavnsbollerne her er nært beslægtede med dem I finder hos Maison, men er tilpasset et hjemmekøkken.

magasin24--lækkerier_fest_3924

Brownie med cremeux og sesam-praliné

Mælkechokolade-brownie med cremeux og sesam-praliné.

magasin24--lækkerier_fest_3738

Cheesecake med syrligt twist

Ekstra syrlig cheesecake med Loke, jordbær og hindbær.

magasin24-Lækkerier248907

Empanadas

Alle elsker god kage, men efter et par stykker kage opstår trangen straks til noget salt. Jeg bladrer næsten lige så ofte i kogebøger efter salte lækkerier til mange, som efter søde.

Denne gang griber vi til to klassikere i det salte hjørne. Den ene en nyfortolket version af en gammel traver, nemlig pølsehornet og den anden er en moderne empanada med spicy, vegetarisk bønnefyld.

magasin24--Lækkerier248849

Luksus-pølsehorn

Alle elsker god kage, men efter et par stykker kage opstår trangen straks til noget salt. Jeg bladrer næsten lige så ofte i kogebøger efter salte lækkerier til mange, som efter søde.

Denne gang griber vi til to klassikere i det salte hjørne. Den ene en nyfortolket version af en gammel traver, nemlig pølsehornet og den anden er en moderne empanada med spicy, vegetarisk bønnefyld.

magasin24--Lækkerier248174

Gateau Voyage

Kager, som er velegnede at transportere til visit eller picnic, har deres egen betegnelse i den franske kageordbog. Naturellement.

Kopi-af-Lækkerier248978

Nem jordbærkage

Sommerkagen over dem alle findes i en nem, saftig og lækker udgave.

Skal vi ikke aftale, at vi danner fælles front og lader være med købe jordbærkager hos bageren udenfor jordbærsæsonen, men at vi til gengæld går amok og bager denne nemme jordbærkage mindst én gang om ugen i hele jordbærsæsonen?

Kopi-af-Lækkerier248453

Lækkeriers bedste mazarinkage

Mazarinkagen gør mange munde glade og bruges til alt, fra kollegakage til element på en desserttallerken. Vi har sat os for at fremstøve den mest saftige og smagfulde mazarinkage i jagten på verdens bedste!

Læs her hvordan vi fandt frem til opskriften

Kopi-af-Lækkerier248483

Mikas fastelavnsboller

Jeg er klart på gammeldags-holdet, når det kommer til fastelavnsboller, og jeg vil helst bede om dem med masser af vaniljecreme og er ikke ked af at gå glip af flødeskum – slet ikke.

Kopi-af-Lækkerier24_0084

Jagten på verdens bedste mazarin

Mazarinkagen gør mange munde glade og bruges til alt, fra kollegakage til element på en desserttallerken. Vi har sat os for at fremstøve den mest saftige og smagfulde mazarinkage i jagten på verdens bedste!

Gå direkte til opskriften på Lækkeriers bedste mazarinkage

brownie-placeholder

Brownie

Selvom jeg elsker fnuglette dessertkager med masser af syre, er en dejligt snasket brownie nogle gange det eneste, der dur. Denne brownie er forkælet med et vidunderligt knasende lag af saltede, karamelliserede peanuts, en silkeblød og spejlblank mælkechokoladeganache og spinkle chokoladestrå, der tilfører ynde til den seriøse sag. En sand crowdpleaser, der slår Snickers med kæmpe længder.

Kopi-af-Lækkerier248344

Påskekage

Mælkechokolade og passionsfrugt er én af mine absolutte favoritduoer, og de optræder her i knivskarpe barer med nuttede minimacarons, spinkle chokoladegrene og sarte lilla stedmoderblomsterblade på toppen.

Barerne byder på noget knasende, saftigt, cremet og blødt – og rammer den perfekte balance mellem sødt og surt. Skulle jeg giftes igen (selvfølgelig med den samme søde mand, som jeg sagde ja til for 9 år siden), ville denne bandit utvivlsomt være én af bryllupskagerne.

Lækkerier248249

Hindbærkage

Yndige, knivskarpe kvadrater med hindbær, timian og lime i hovedrollerne. Jeg elsker kagernes gavmilde syre, de delikate strejf af timian, den usædvanligt fløjlsbløde cremeux og ikke mindst det fine, sart lyserøde og lysegrønne farvespil.

mika

Velkommen til #24: Lækkerier til mange

Lækkerier nr. 9 er netop udsolgt i vores webshop, og det fejrer vi ved at lave en efterfølger til den populære festkage-bibel. Tænk, at det 3 og et halvt år efter udgivelsen nu er totalt udsolgt – det er vi stolte af. I skal vide at det er en kæmpe fornøjelse at lave Lækkerier til jer fire gange om året, og det er ekstra, ekstra fedt at vide, at det arbejde vi laver stadig kan bruges efter flere år. Hurra for papir, der kan gemmes i bogreoler rundt omkring hos alle jer.

christian-wellendorf

Christian Wellendorf

Christian er kok og kaptajn for Kokkelandsholdet, og han udgør halvdelen af duoen bag Babette, som laver mad til selskaber i fine dining-kategorien. Babette deler dessertopskrifter og tips til at lave desserter til mange: Babettes chokolademousse og Babettes bagt vaniljecreme

Tilde-Munkholm

Tilde Munkholm

Tilde er passioneret amatørbager, og mange af jer har set hende fyre den af i Den Store Bage- dyst i efteråret 2021. Til dette nummer af Lækkerier har Tilde bagt en festkage, som kunne have været hendes finalekage. Du finder Tildes festkage her.

Kopi-af-Lækkerier24_0084

Mød redaktionen #24

SIDEN SIDST

Har Mia fået titel af LEKTOR på Københavns Professions- højskole. Kæmpe tillykke! Og hun har skiftet det store køkken i Ørestad ud med et lille, klassisk københavnerkøkken.

Hun overvejer et garagesalg på noget af det gamle bageudstyr – for hvem har da brug for 6 piskeris (alle!!!!). Mika har brugt al sin energi på at flytte ind i Lækkeriers nye studie, for vores nye hovedkvarter er et stort dejligt tomt rum. Men nu er køkkener og møbler på vej og vi håber på at kunne invitere til de første læser-arrangementer allerede i foråret. Maja er flyttet igen, igen, igen – og så har hun nørdet støbte vandbakkelser, altså vandbakkelser i form, til den helt store guldmedalje. (Hun skylder redaktionen en kæmpe portion.) Sidst men ikke mindst har vi budt velkommen til Trine på Lækkerier-holdet og til vores nye studentermedhjælper Lærke.

magasin24-IMG_9860_

Signatur-kagen

”Jeg kunne godt tænke mig at have en kage, der er min. En kage, som alle ved, at når den kommer på bordet, så er det min signaturkage. Sådan én, som andre ringer og siger: Kan du bage din kage, næste gang vi ses?” Udsagnet kom fra en kollega over frokosten, og jeg havde aldrig selv overvejet, at en så både praktisk, sjov og personlig ambition var mulig. Signaturkagen. Den, som man bare ved, er ens egen. Den, som andre ikke tør give sig i kast med fordi, nåh ja, der er en, der bare kan den. Man ud- fordrer ikke en professionel, vel? I min barndom fandtes der faktisk sådan en kage. Det var min mors veninde Karens Toscakage. Karen er selvvalgt familie, og dengang jeg var barn, bagte hun altid sin toscakage, når der var fødselsdag. En vidunderlig kage med nødder på toppen, citron i dejen og rigeligt med mørk chokolade på siderne. Ikke en børnekage, men en voksenkage og alligevel så elskede jeg den, for den var indbegrebet af familie, af fødselsdag og af alt det, som binder os sammen over en tallerken med sødt.

magasin24-IMG_9838_

Bogklubben #24

Madlavning handler for mig om hjerte, mave, nysgerrighed og faglighed. Det er også på den måde, jeg læser koge- bøger, for jeg læser dem, men følger dem sjældent tæt, når jeg laver mad. De fleste bøger henter jeg fra udlandet, når jeg er ude at rejse, og så er der nogle danske forfattere, som virkelig slår benene væk under mig. Det er også deres bøger, jeg anbefaler her.