Jagten

magasin32-Lækkerier32_14263

Jagten på verdens bedste hindbærsnitte

En ægte, ældgammel klassiker fra bagerens tørkagesektion. Den simple snitte, som kan være svær at få helt perfekt. Vi har sat os for at finde formlen for den perfekte hindbærsnitte.

Selvom hindbærsnitten snart har 300 år på bagen, er den evigt populær. Den sursøde, sprøde mørdejskage med det lækre lag af sødt hindbærfyld i midten ser ikke ud af meget, men overrasker på smag og konsistens. Det er en kage, hvor timing og præcision er vigtigere end man tror, da den skal have tid til at trække efter den er lavet, så lagene kan smelte sammen, men uden at snitten bliver fugtig og snasket.

magasin31-Lækkerier31_5810

Jagten på verdens bedste chokolademousse

En ægte fransk klassiker som er en favorit hos enhver chokoladeelsker – denne gang har vi begravet os i opskrifter på chokolade- mousse. For chokolademousse er en simpel dessert, men der findes uendelig mange holdninger og opskrifter på, hvordan den skal smage og fremstilles.

Opskrifterne og stilarterne inden for chokolademousse er mangfoldige – lige fra den mest simple med 2 ingredienser og op til de mere komplicerede, med op til 7 ingredienser og en kringlet proces. Det er svært at pege entydigt på én traditionel opskrift, men den typiske franske favorit har æg i en eller anden form, og dertil måske – eller måske ikke – flødeskum. Vi tester på kryds og tværs og kommer hele vejen rundt og mere til.

Kopper og skål fra Studio Arhoj. Skeer fra Studio Hafnia.

Lækkeriers bedste varm chokolade

Vinderopskriften er relativt enkel, men med mulighed for variationer, da den kan tilberedes med både mælk og vand. Det giver to vidt forskellige varme chokolader, den ene meget klassisk – den anden intens og måske knap så børnevenlig. Prøv begge og find din favorit.

magasin30-Lækkerier30_0011

Jagten på verdens bedste varm chokolade

Regn og blæst er næsten lig med hyggelige stunder indendørs med en kop varm chokolade – det samme er fødselsdag og en tur på La Glace. Chokoladen varmer os til hver en tid, og giver os et sødt kakaokram lige når vi har allermest brug for det.

Kakao eller chokolade? Varm chokolade kan defineres som en varm, oftest mælke- baseret, sødet drik, med en intens smag af chokolade eller kakao. Typisk skelner man mellem to versioner, enten varm kakao eller varm chokolade, alt efter om drikken er tilsmagt med kakaopulver eller smeltet chokolade. De to typer min- der til forveksling om hinanden og derfor har vi i denne test slået dem sammen og smagt dem op imod hinanden.

magasin29-Lækkerier29_25754

Jagten på verdens bedste koldskål

Supermarkedernes hylder tømmes for koldskål så snart de første solstråler rammer landet i forsommeren. Danskerne elsker koldskål – og det gør vi også her på Lækkerier, om end vi bedst kan lide den hjemmelavede version.

Denne gang står sommerklassikeren over dem alle for skud i “Jagten” for vi har sat os for at finde verdens bedste koldskål.

magasin28-Lækkerier28_14467

Jagten på verdens bedste gulerodskage

Saftig som få og mere krydret end andre gode skærekager. Gulerodskagen er en favorit hos de fleste – hvad enten du vil have den uden rosiner eller med ekstra nødder, så er kombinationen af varme krydderier og revet gulerod i en klassisk skærekage virkelig en vinder. Den første rigtige opskrift på gulerodskage er fra 1800-tallet og fransk, men de fleste af os forbinder gulerodskagen med de engelsktalende lande, særligt USA. I den moderne udgave af kagen er det en skærekage, men modsat mange andre kager anvendes der olie i stedet for smør.

magasin27-Lækkerier27_7793

Jagten på verdens bedste flødekaramel

Flødekaramellen fås i mange konsistenser og smagsvarianter, men fælles for dem er at de er uimodståelige. Det kan dog være svært at ramme helt rigtigt med flødekarameller og derfor tester vi denne gang forskellige teknikker og ingredienser i jagten på verdens bedste flødekaramel.

magasin19-IMG_9254

Jagten på verdens bedste citrontærte

Skal cremen bages, koges eller legeres? Hvor meget citron skal der i? Og hvilken type marengs skal man bruge? Vi har gjort forarbejdet, testet på livet løs og fundet guld.

Tarte au citron meringuée, lemon meringue pie eller citrontærte med marengs om man vil. Denne gang er vi dykket ned i en international klassiker på kagebordet.

magasin20-Lækkerier_20_1733

Jagten på verdens bedste chokoladekage

Bradepandekage. Chokoladekage. Klassens time-kage. Alle kender den ultimative kage fra fra vores egen skoletid – som stadig findes, og som bliver bagt i et uendeligt antal bradepander til fødselsdage, skolearran- gementer, skovture og derudaf. Men hvilken opskrift garanterer dig den saftige, velsmagende kage, der gør hele klassen glad? Vi har testet og fundet favoritten.

magasin26-Lækkerier26_2691

Lækkeriers bedste brownie