07: Mælkechokolade

magasin08-Kopi-af-marieholm-2

mælkechokolade version 2.0

Da jeg var barn, var det bedste i verden at få lov til at købe et stykke Mini-Muh-chokolade, når jeg var med mine forældre i Brugsen.

magasin07-DSC07385

modellerings chokolade

Jeg elsker at lave denne slags pynt,
da den er virkelig nem og ikke mindst lynhurtig at lave. Samtidig er
den super sjov at arbejde med for både børn og voksne. Og sidst men ikke mindst så smager den også fantastisk.

magasin07-laekkeriet2909201730586_edit

trin-for-trin guide til kakaoglaze

Glaze er hot i kageverdenen. Men der er forskel på glaze, og i min verden skal glaze laves af så få og naturlige ingredienser som muligt. Det er vigtigt, at både smag og konsistens bidrager positivt til kagen.

magasin07-IMG_8014_2

cremeux med kakaoglaze

Den klassiske franske creme, cremeux, kan både laves som en let og fløjsblød creme med sprøjtefast konsistens og så kan den “sættes” med husblas, så den bliver til en fast men dirrende dessert, som jeg har gjort her. Det resulterer i en slags cremerand med mælkechokolade.

magasin07-Dessertmiddag-72

Lækkeriers langbordsmiddag

NOGLE SIGER SPIS MERE FULDKORN, VI SIGER SPIS MERE DESSERT.

magasin07-Friis-Holm-27

På besøg hos en dansk chokolade helt

Mikkel Friis-Holm producerer prisvindende mælkechokolade, og han er netop hjemvendt med guldmedaljer fra verdensmesterskaberne i chokolade. Vi har taget en snak med ham om hans kvalitetschokolader og om, hvad det er, der gør mælkechokoladen helt særlig.

magasin07-Brød-9

Mørke maltbrød

Inspirationen til disse brød kommer fra restaurant Madklubben Bistro De Luxe, som jeg brugte meget af min sparsomme SU på dengang, jeg studerede. Her lavede de det mest fantastiske bløde maltbrød, som mindede om en mellemting mellem sødt svensk rugbrød og en velsaltet udgave af en honningkage. Et sublimt brød serveret med iskoldt tandsmør. En dyb smag af nødder og ristet korn kendetegner smagen i disse små kuvertstykker. De hæver hurtigt op og smager bedst, hvis de laves samme dag, de skal spises. Den mørke malt fremstilles af spiret byg, som tørres og ristes. Den fås som mørk sirup eller mel og begge dele kan bruges i opskriften her, men den helt mørkebrune sirup (fås hos Meyers Bageri) er ideel og giver den bedste smag.

magasin07-Brød-2

Små lyse enebærbrød

Fine, små rektangulære brød med en saftig lys krumme. Enebær giver en fin gransmag og en diskret bitterhed, som gør brødene ideelle til vinterens tunge gryderetter eller på ostebordet.

Skærmbillede 2023-02-24 kl. 12.07.32

Små brød med stor smag

De små charmerende kuvertbrød fortjener deres egne tallerkner på middagsbordet, men selvom du ikke ejer et sæt sidetallerkener, er brødene stadig ideelle til hygge-sæsonens selskaber. Her er to saftige udgaver med nogenlunde samme størrelse, men med vidt forskellig smag.

Kuvertbrød bringer for mig både minder om kedeligt brød til konfirmationer og tørre små møllehjul på tyske bed & breakfasts som barn. Men på det seneste har jeg oplevet, at flere og flere restauranter har genopfundet de fine små brød, og det er ret smart tænkt. Et godt eksempel er Den Gule Cottage, hvor små velsmagende brød akkompagnerer menuen.

magasin07-IMG_7979_1

Chokolade som ikke kun er for børn

Mælkechokolade har et blakket ry, men den kan så meget mere end at fylde i skålen med fredagsslik og lågerne i chokoladejulekalenderen.