Brød

Fad fra La Table d'Eglantine. Stålkande fra Georg Jensen. Tallerkener fra Duralex

Rosinbrød af Mia Irene Kristensen

Rosinbrød er en snart uddøende race i bagerens vindue, men det smager forbandet godt, især hvis man er fan af rosiner i bagværk – for det her er mættet med rosiner. Et rosinbrød må ikke have skiver, hvor man skal kigge langt efter saftighed til brødet.

magasin32-Lækkerier32_14665

Fastelavnsboller af Elisabeth Madsen

Elisabeth Madsens fastelavnsbolle er en semlor-inspireret sag. Bunden er en gærdejsbolle med remonce og den er fyldt med Made by Mamas vidunderlige pistaciecreme og en smuk swirl af konditorcreme med pistacie.

magasin31-boller

Annemette Voss’ koldhævede boller

En dej med en dyb og super lækker smag. Mørk malt tilfører en meget karakteristisk smag, som er ret kraftig, så lad være med at være alt for rundhåndet. Dejen er silkeblød og lækker og helt fantastisk at arbejde med.

magasin31-Lækkerier31_5934

Bake-off pizzabunde

Hjemmelavede pizzaer er en favorit hos de fleste, men det kan være bøvlet at få hverdagen til at passe med hævning af dej og en lidt længere arbejdsproces end 30 minutter. Mange steder kan man købe relativt gode forbagte pizzabunde, lige til at toppe selv, men det bliver hurtigt en lidt dyr fornøjelse – så bag dem hellere selv!

Jeg rydder ofte en hylde i vores fryser og propper den med de her forbagte pizzabunde. Det gør det meget nemt at lave pizza på en travl hverdag, samtidig med at jeg faktisk synes at pizzabunden har rigtig godt af at blive bagt to gange, den bliver langt mere sprød, end hvis du bager den direkte med fyld på.

ArlaUnika_Lækkerier31_8830

Gammel Knas-twistere med nem butterdej

magasin30-Lækkerier30_2386

Signaturbrød fra restaurant Brace

Sødt, salt, aromatisk og både sprødere og blødere end det focaccia du kender.

magasin29-Lækkerier29_25557

Kuvertbrød fra Søllerød Kro

Havrebrødet er luftigt, supersaftigt og har en vidunderlig smag af havre. Der skal øl i dejen og det skal man ikke være bange for. Det giver både konsistens til brødet og en mild syrlighed til smagen. Har du ikke mulighed for at bruge øl, kan du er- statte det med vand i samme mængde, men det vil dog ændre lidt på både konsistens og smag.

magasin29-Lækkerier29_25543

Kuvertbrød fra Søllerød Kro

Et lille luftigt maltbrød med valnødder og dejlig tynd og sej skorpe. Dejen til dette brød er ret fugtig, og vandet skal tilsættes ad flere omgange for at sikre at melet kan optage fugten. Hvis du tilsætter alt vandet fra start, vil du få et mere kompakt brød, som minder mere om rugbrød i strukturen.

magasin08-Zucchini-bread

Zucchini bread

Man skal ikke være bange for at bruge grøntsager i kager! En squash er en ret neutral grøntsag, som ikke afgiver megen smag, men giver en ubeskriveligt god og svampet konsistens i kagen. Min søn er vild med denne nemme kage, og han har været med til at lave den utallige gange.

magasin16-Scone_Lækkerier_16_62703

Bacon-Scones

På Frederiksberg i København ligger et nyt bageri som er meget berømt på Instagram. Manden der lægger navn til stedet, Richard Hart, er en global brødhelt med britiske rødder, som i mange år var leder af bageriet på det ikoniske Tartine Bakery i San Francisco. Med Richard i front og bl.a. René og Nadine Redzepi på bagsmækken som medejere er der lagt et solidt fundamentet til et nyt københavnsk brødtempel.

magasin16-Toastbroed_CathrineBrandt_Laekkerier_1

Toastbrød

Jeg elsker toast! Men jeg er ikke vild med det kedelige toastbrød, som brødhylderne i supermarkedet kan præstere. Heldigvis er det nemt at bage et toastbrød selv – med surdej og gode råvarer for meget mere smag. Brødet har en tæt krumme, der smager af smør, og som har sødme og blide, let syrlige noter fra den søde surdej.

magasin16-Gozleme_Lækkerier_16_62416

Gözleme

Jeg har en forkærlighed for brød med fyld. Ikke de tørre pitabrød til en 5’er, men de typer med saftigt fyld imellem dej, quesadilla, pirogger eller de tyrkiske gözleme.

magasin18-Lækkerier_18_67559

“Cinnamon & Raisin” Bagels

Da jeg flyttede ind på Tietgen Kollegiet i København for snart en del år siden, fik jeg Rikke Holms bagebog “Varm på brød og lun på boller” foræret. For det meste sad vi og bladrede i bogen og drømte om at bage tebirkes, men så en dag besluttede vi at bage bagels – og de blev nærmest hofretten i vores kollegiekøkken, og vi døbte dem ”byens bedste bagels”. Vi brugte dem til alt fra madpakke til burgers. Det kan man godt: man skal bare huske at lukke ”hullet” med en skive agurk.