Brød
Rosinbrød af Mia Irene Kristensen
Rosinbrød er en snart uddøende race i bagerens vindue, men det smager forbandet godt, især hvis man er fan af rosiner i bagværk – for det her er mættet med rosiner. Et rosinbrød må ikke have skiver, hvor man skal kigge langt efter saftighed til brødet.
Fastelavnsboller af Elisabeth Madsen
Elisabeth Madsens fastelavnsbolle er en semlor-inspireret sag. Bunden er en gærdejsbolle med remonce og den er fyldt med Made by Mamas vidunderlige pistaciecreme og en smuk swirl af konditorcreme med pistacie.
Annemette Voss’ koldhævede boller
En dej med en dyb og super lækker smag. Mørk malt tilfører en meget karakteristisk smag, som er ret kraftig, så lad være med at være alt for rundhåndet. Dejen er silkeblød og lækker og helt fantastisk at arbejde med.
Bake-off pizzabunde
Hjemmelavede pizzaer er en favorit hos de fleste, men det kan være bøvlet at få hverdagen til at passe med hævning af dej og en lidt længere arbejdsproces end 30 minutter. Mange steder kan man købe relativt gode forbagte pizzabunde, lige til at toppe selv, men det bliver hurtigt en lidt dyr fornøjelse – så bag dem hellere selv!
Jeg rydder ofte en hylde i vores fryser og propper den med de her forbagte pizzabunde. Det gør det meget nemt at lave pizza på en travl hverdag, samtidig med at jeg faktisk synes at pizzabunden har rigtig godt af at blive bagt to gange, den bliver langt mere sprød, end hvis du bager den direkte med fyld på.
Kuvertbrød fra Søllerød Kro
Havrebrødet er luftigt, supersaftigt og har en vidunderlig smag af havre. Der skal øl i dejen og det skal man ikke være bange for. Det giver både konsistens til brødet og en mild syrlighed til smagen. Har du ikke mulighed for at bruge øl, kan du er- statte det med vand i samme mængde, men det vil dog ændre lidt på både konsistens og smag.
Kuvertbrød fra Søllerød Kro
Et lille luftigt maltbrød med valnødder og dejlig tynd og sej skorpe. Dejen til dette brød er ret fugtig, og vandet skal tilsættes ad flere omgange for at sikre at melet kan optage fugten. Hvis du tilsætter alt vandet fra start, vil du få et mere kompakt brød, som minder mere om rugbrød i strukturen.
Bananbrød fra La Cabra
Jeg besøgte La Cabra i Aarhus for første gang for 3-4 år siden. Det var på anbefaling af en kok, som havde fortalt mig, at deres croissanter bogstaveligt talt havde givet ham glædestårer i øjnene. Selvom der ikke var en finger at sætte på den varmt anbefalede croissant, og heller ikke på det formidable surdejsbrød for den sags skyld, så var det alligevel La Cabras underspillede, men fuldstændigt perfekte bananbrød, der løb med min opmærksomhed.
Bananbrødet har været med fra starten da kaffenørderne fra La Cabra i Aarhus kastede sig ud i bagværk. Det er lige præcis alt det vi drømmer om at et bananbrød skal være, eller en banankage for den sags skyld, og derfor har jeg spist det, hver gang jeg har været i Aarhus, siden jeg mødte det første gang. Så det er med stolthed og en vis lettelse, at jeg endelig kan dele opskriften med jer alle.
Brændte prikker på dine brød
Brændt brød leder nok mest tankerne hen på aftener om bålet med forkullet snobrød. Men der findes faktisk et hav af forskellige brød bagt over ”åben ild”, eller i hvert fald åben varme, som får smukke og velsmagende brændte prikker.
Vi dykker ned i magien ved bagning over direkte varme, nærmere bestemt brød bagt på stegepanden.
Engelske muffins
Weekendmorgener er som skabt til langsom morgenmad med retter i den mere tidskrævende ende.
Naanbrød
Jeg har en tilståelse: nogle gange laver jeg indisk mad bare for at have en undskyldning for også at lave en ordentlig omgang luftigt, lunt og smørpenslet naan til at guffe løs af. Den let brændte smag i de mørke pletter fra pandestegningen og den fede, skarpe hvidløgsduft gør naan til en crowdpleaser af dimensioner.