Lækkerier #11:
Karamel, 2.sortering

Er det ikke magisk hvad sukker kan forvandles til? En eneste ingrediens og så har du karamel. Så simpelt og så alligevel så kompliceret. For det kan krystallisere, det kan blive for hårdt, det kan blive for blødt og det kan brænde på. Et oplagt emne for os bagenørder på Lækkerier at dykke ned i. Og så smager det jo forresten også ret godt, specielt hvis der er salt i.

Karamel kan være mange ting. De klassiske flødekarameller klarer vi sammen med Ronnie Holmen, som guider med trin for trin og i øvrigt tilbyder otte forskellige smagsvarianter. Og wienerbrød med ultra tyndt lag solbærkaramel har vi mødt på ‘The Corner at 108’ og fået lov at gengive i magasinet.

Det er ikke kun det synlige sukker der kan karamellisere. “Nørden” skriver i dette nummer om Maillard-reaktionen, og om hvor død og pine-vigtigt det er for smagen at brødet får lov at blive brunt i ovnen. Og apropos brød, så ka vi ikke få armene ned af begejstring over hvor mange af jer der har bagt med hverdagsdejen fra forrige udgave. Vi rider vi på bølgen og dykker ned i surdejens glæder og håber I har lyst til at følge med.

Magasinet udkom 8. november 2018.

Magasiner som købes stykvis sendes med pakkepost (DAO) og en fast fragtpris på DKK 29,- tillægges alle ordrer (uanset antallet af magasiner i bestillingen). Leveringstiden er ca. 3-4 hverdage.

Pris kr. 69,00 inkl. moms

På lager