magasin28-Kopi-af-LækkerierPrisen22_4850

Lækkerier Prisen 2023

Det er endelig blevet den tid på året hvor vi kan begynde at glæde os til “Lækkerier Prisen” - Lækkeriers helt egen konkurrence for professionelle konditorer og dessertkokke, hvor I kan komme med som publikum.

I Lækkerier Prisen dyster fire af Danmarks dygtigste konditorer og dessertkokke om at skabe det smukkeste, mest velsmagende og mest kreative mesterværk af en festkage til 100 personer.

Og ikke nok med det, vi skal også have fundet en vinder i årets udgave af Lækkeriers Chokoladeudfordring - vores konkurrence, som er åben for alle at deltage i.

Begge konkurrencerne afholdes lørdag d. 22. april 2023 i København - og traditionen tro slutter vi af med en stor kagesmagning, hvor vi sammen smager kagerne fra konkurrencen. Og I har som Lækkeriers læsere mulighed for at komme med som tilskuere.

Det superskarpe dommerpanel som sammen skal finde vinderen af begge konkurrencer består af de kagekyndige Maja Vase, Marie Holm, Mette Blomsterberg og Jakob de Neergaard. Timm Vladimir er traditionen tro dagens vært og styrer os sikkert gennem hele programmet. Årets Krea-priser bliver udpeget af Emil Obel, Jesper Høvring, Sisse Sejr, Cecilie Stenspil, Jasmin Gabay og Christel Pixi.

Vi sender live fra hele eventet på instagram: @magasinet_laekkerier

magasin28-Kopi-af-LækkerierPrisen22_4501
sponsorer-1
sponsorer-2
magasin28-Kopi-af-LækkerierPrisen22_4643

Program

11.00 Dørene åbner
11.30 Lækkerier Prisen 2023 begynder
12.00 Finalen i Lækkeriers Chokolade-udfordring
14.45 Vinderen af Lækkerier Prisen 2023 kåres
15.00 Kagesmagning og fejring
16.00 Tak for i år

Praktisk info om dagen

Lækkerier Prisen afholdes lørdag den 22. april 2023 i Timm Vladimirs Køkken & Event Space, Raffinaderivej 10F, 2300 København S. Parkering mulig med p-billet.

Præmie Lækker Prisen 2023

Callebaut Chokolade til en værdi af: 10.000,-

Dommerpanelet

Maja Vase

magasin28-portraet_mv_12985_1

Kagekunstner, fotograf, bageheltinde, Instagramstjerne, chokoladenørd, kogebogsforfatter, en del af Magasinet Lækkerier, overdommer og tidligere dommer ved samtlige af Lækkeriers konkurrencer.

JAKOB DE NEERGAARD

magasin28-De Neergaard_N8R5384sh 2

Køkkenchef på Marchal & d’Angleterre, tidligere kok hos bl.a. Alain Ducasse, Ritz Paris og Restaurationen, tidligere køkkenchef hos Søllerød Kro, grundlægger af Jakob & Jacob Icecream, tidligere træner for det danske kokkelandshold og coach samt dommer ved Bocuse d'Or.

Marie Holm

magasin28-image2

Kogebogsforfatter, madjournalist, buddingekspert og forkæmper for svesker, sæsonkager og all things sweet, tidligere madanmelder og radiovært, rutineret dessertdommer hos TV2 og kagedommer hos Lækkerier.

Mette Blomsterberg

magasin28-Kopi-af-F_H_160-(1)

Konditor fra Kransekagehuset, forfatter til en lang række bagebøger, tidligere dommer i Bagedysten samt vært på DRs Det søde liv og TV2s kagekonkurrence Sukkertoppen.

Tema & råvarekurv

Temaet ved Lækkerier Prisen 2023 er KONFETTI. Og deltagerne i Lækkerier Prisen skal inkludere ingredienser fra vores råvarekurv, som består af:

 • Callebaut - 5 colours of chocolate (vælg mindst 1 chokolade)
 • Arla Unika - Økologisk Fløde 48%
 • Maldon - Havsalt i flager
 • Mette Ravn Vanilje - Økologisk vanilje fra Uganda
 • Dansukker - Mørk muscovado
 • Lurpak - Saltet smør
 • Danæg - Økologiske pasteuriserede æggeblommer og æggehvider
magasin28-Lækkerier28_18129

Deltagerne

HELLE THRIGE NIELSEN

magasin28-Helle

Chefkonditor hos Hahnemanns Køkken.
Udlært konditor fra Grannys House med bronze. Tidligere konditor hos Rungstedgaard og Bojesen. Tidligere medlem af det danske Konditorlandshold og deltager ved Coupe du monde de la Patisserie. Vinder af TV2s kageprogram Sukkertoppen.

SØREN SCHEEL

magasin28-Søren-Scheel

Chefkonditor hos Cakes & Dreams.
Udlært bager. Tidligere dessertkok hos Søllerød Kro og chefdessertkok hos Kødbyens Fiskebar.

THOMAS BASTHOLM

magasin28-Thomas Bastholm

Chefkonditor på Restaurant Palægade.
Udlært konditor hos "Conditori La Glace". Tidligere dessertkok hos Søllerød Kro. Tidligere vinder af Årets Kage, samt af Kreaprisen ved Årets Kage.

 

Torben Bang

Torben Bang

Chefkonditor hos Falsterskyst.

Udlært bager, konditor, chocolatier og ismester og modtager af Saint Honoré-ordenens fortjenstmedalje. Tidligere ansat på Kokkedal Slot, Cakenhagen i Tivoli og Kransekagehuset, hvorfra han er udlært konditor. Forfatter til en række bagebøger.

magasin28-Lækkerier26_2737

Lækkeriers chokolade-udfordring 2023

Drømmer du om at vise verden, Lækkeriers redaktion og læsere - og ikke mindst de forrygende dommerpaneler, hvad du kan med chokolade?

Udfordringen er at kreere en flødebolle eller chokoladebar efter et forudbestemt tema og råvarekurv (se nedenfor). Lækkeriers redaktion udvælger 6 finaliaster, som bliver inviteret til at møde op ved Lækkerier Prisen 2023 og præsentere deres chokolader for dommerpanelerne, som uddeler en Kreapris og finder en vinder af konkurrencen. Vinderopskriften bliver udgivet i Lækkerier #29, som udkommer i maj 2023.

Vinderen af Lækkeriers Chokolade-udfordring 2023 stikker af med chokolade for 3.000,- fra Callebaut & Cacao Barry.

SÅDAN TILMELDER DU DIG LÆKKERIERS CHOKOLADE-UDFORDRING

 1. Komponér din chokolade.
 2. Tag tre billeder af din chokolade (ét af 8 ens chokolader, ét af én af chokoladerne helt tæt på, og ét af en overskåret chokolade).
 3. Navngiv din chokolade og nedskriv en meget kort beskrivelse af chokoladen (hvilke komponenter og smage består den af).
 4. Nedskriv din opskrift inkl. fremgangsmåde. Husk at notere hvilke typer chokolader du har brugt.
 5. Send ovenstående til Lækkeriers redaktion i en mail på info@laekkerier.com (emne: Chokolade Udfordring 2023).
  OBS: Dit navn må ikke fremgå af nogle af teksterne du sender, dvs. du skriver blot navnet på din chokolade på tekstdokumenterne. Husk at inkludere dit telefonnummer i mailen.
 6. Vi skal have dit bidrag senest lørdag d. 1. april kl. 10 og de 6 finalister får direkte besked senest onsdag d. 12. april 2023.

Tema & råvarekurv

Temaet ved Lækkeriers Chokolade-udfordring 2023 er KONFETTI og de indsendte forslag skal indeholde ingredienserne fra råvarekurven:

 • Callebaut - 5 colours of chocolate. Vælg mindst 1 chokolade herfra og gerne flere chokolader fra Callabut og Cacao Barrys sortiment. Husk at notere i opskriften hvilke typer chokolade du bruger.
 • Dansukker - Glukosesirup
magasin28-Lækkerier28_18184

Mød krea-panelet

kreapanel-1
kreapanel-2