Sidste års vinder Julie Pedersen
Sidste års vinder Julie Pedersen

Deltag i Lækkeriers Læserudfordring 2023

Igen i år har I chancen for at folde jeres kreative kageevner ud og vise os og resten af verden hvad I kan i kagekøkkenet. For 4. år i træk inviterer vi jer, verdens bedste og dygtigste læsere, til at deltage i Lækkeriers Læserudfordring.

HVAD GÅR KONKURRENCEN UD PÅ?

I Lækkeriers Læserudfordring udfordrer vi jer læsere til at kreere en lækker, kreativ og smuk kage til 10 personer. De 8 bedste bidrag udvælges til finalen, hvor kagerne vil blive bedømt på smag, udseende og kreativitet af vores kyndige dommerpanel. Opskriften på vinderkagen bliver bragt i næste udgave af Lækkerier, som udkommer i november.

HVORDAN AFGØRES KONKURRENCEN?

De 8 finalekager udvælges blindt af Lækkeriers redaktion.
På finaledagen bedømmer dommerpanelet - anført af Lækkeriers egen Maja Vase - først kagerne på udseende og kreativitet når de uddeler “Kreaprisen” til den mest kreative kage. Herefter smager dommerne på alle kagerne og kårer ud fra både smag og udseende vinderen af Lækkeriers Læserudfordring 2023.

DOMMERNE LÆGGER ISÆR VÆGT PÅ:

- Originalitet i udformning og udtryk - Smage og konsistenser
- Kreativitet i fortolkning af temaet
- Håndværk og finish

HVAD KAN DU VINDE?

Alle finalister får tilsendt en råvarekurv med alle de produkter, som skal indgå i finalekagerne og på finaledagen får alle fina- lister en goodiebag med hjem med præmier til en værdi
af mindst 1.000,-. Vinderen af Lækkeriers Læserudfordring 2023 vinder desuden chokolade for 3.000 kr. fra vores hovedsponsor Callebaut.

FINALEN

Finalen foregår i Fredericia på messen Kreative Dage på den store scene lørdag d. 28. oktober kl. 13-14:30 og alle med indgangsbillet til messen kan overvære finalen (forbehold for begrænset antal siddepladser). Sisse Sejr er dagens vært og byder velkommen til dommere og deltagere kl. 13 på den store scene. Selve finalen varer i ca. 1 time og 30 minutter og den vil blive livestreamet på vores Instagram (@magasinet_laekkerier) så I alle kan følge med hjemmefra.

Vinderkagen 2022
Vinderkagen 2022

Råvarekurven

GOLD chokolade fra Callebaut
Saltet smør fra Lurpak
Årstidsmælk fra Arla Unika
Vanila vaniljesukker fra Tørsleffs
Kage Hvedemel fra Valsemøllen

magasin30-Lækkerier30_3140
ll2023-sponsorer
Sidste års vinder af Kreaprisen: Julie Mengel
Sidste års vinder af Kreaprisen: Julie Mengel

Regler

UDFORMNING

Hver deltager skal kreere en kage til 10 personer ud fra det forudbestemte tema og råvarekurven. Kagen må udformes som én stor kage eller flere individuelle kager.

TEMA

Temaet ved Lækkeriers Læserudfordring 2023 er “SLIK”. Kun fantasien sætter grænser og deltagerne kan frit vælge, hvordan de fortolker temaet i deres kager.

HVEM MÅ DELTAGE?

Konkurrencen er for ufaglærte konditorer, du må altså ikke deltage, hvis du er i lære som konditor eller har en afslut- tet konditoruddannelse. Du skal være mindst 15 år for at deltage og er du under 18 år, skal du medsende tilladelse fra dine forældre om at du må deltage, og at en voksen følger med dig på finaledagen, såfremt du bliver udvalgt som finalist.

PRAKTISK INFO

For at deltage i finalen skal finalisterne møde op med 2 kager til 10 personer ved Lækkeriers Læserudfordring lørdag d. 28. oktober på Kreative Dage i Messe C i Fredericia senest kl. 11. Finalisterne får adgangsbillet til Kreative Dage af Lækkerier til dem selv og en ledsager.

Sådan deltager du

- Komponér din kage og sørg for at den (eller de) indeholder alle ingredienserne fra råvarekurven. GOLD fra Callebaut skal indgå i opskriften og derudover er I velkomne til at bruge chokolader fra hele Callebaut og Cacao Barrys sortiment.

- Tag to billeder af kagen: ét hvor kagen ses hel, og ét hvor kagen er skåret over og snittet er synligt.

- Nedskriv din opskrift inkl. fremgangsmåde samt en kort beskrivelse af, hvordan du har fortolket temaet SLIK. Husk at navngive din kage i opskriften.

- Send dit bidrag til os via mail på info@laekkerier.com (emne: Læserudfordring 2023). Vi skal have dit bidrag senest søndag d. 8 oktober kl. 23 og finalisterne får direkte besked onsdag d. 11. oktober. Dit bidrag skal sendes som vedhæftninger til mailen, dvs. et tekst-dokument og to fotos vedhæftet. Hverken tekst, billeder eller selve kagen må indeholde dit navn, da de bedømmes anonymt.

- Hver læser må max. indsende 2 bidrag til konkurrencen.

- Finalisterne bedes møde op ved finalen den 28. oktober i Fredericia, medbringende to styk af deres finalekager (dvs. 2 x 10 personer).

ll2023-præmie

Dommerpanelet

Maja Vase

magasin28-portraet_mv_12985_1

Medlem af Lækkeriers redaktion og kogebogsforfatter

Klaus Andersen

magasin30-image0_1

Bagedystvinder

Tor Stubbe

magasin30-btb-6

Konditor og chocolatier, deltager ved World Chocolate Masters

Emil Obel

magasin30-Lækkerier29_27836

Bagedystvinder