
Forårsvibrationer, kreativitet og håndværk
Lækkerier Prisen 2023
Foto af Emily Wilson.
De kreative idéer flød i overflod ved 3. udgave af Lækkerier Prisen, hvor også det faglige niveau igen i år var tårnhøjt, da fire af Danmarks dygtigste konditorer dystede i kage for øjnene af Lækkeriers læsere.
Lækkeriers kagekonkurrence for professionelle er kommet for at blive, og det slog vi fast ved den tredje udgave af konkurrencen på en dejlig solskinsdag i april. Det samme gælder naturligvis Lækkeriers Chokolade-udfordring, som igen i år var åben for alle Lækkeriers læsere, uagtet deres faglige baggrund.



Fælles for begge konkurrencer var temaet “konfetti” – et tema der blev fastlagt på en novemberdag med udsigt til gråvejr og høje elregninger, hvor det virkede som akkurat den modgift vi alle trængte til. Og som på konkurrencedagen viste det sig at være præcis lige så festligt som vi havde håbet på, da de fire deltagere i Lækkerier Prisen brillerede med deres kreative fortolkninger af både det festlige tema såvel som den forudbestemte råvarekurv.
KONKURRENCEN ER I GANG
Scenen er sat, publikum er allerede mødt talstærkt op fra starten af dagen og bannere fra gulv til loft er hængt op i Timm Vladimirs store event space i dagens anledning.
Første kvinde i konkurrencekøkkenet er Helle Thrige Nielsen, som indtil kort før konkurrencen var chefkonditor hos Hahnemanns Køkken. Helle går i gang så snart hun rammer køkkenet, for uret tikker og hun har 2,5 time til at færdiggøre sit mesterværk af en kage foran publikum.
Selve kagen har hun lavet i forvejen og har med på frost, men alt pynt skal produceres og monteres på dagen.
Fem minutter senere klappes Thomas Bastholm ind på scenen. Chefkonditoren fra Restaurant Palægade, var også deltager i den første udgave af Lækkerier Prisen tilbage i 2020, hvor Brian Brøckner løb med sejren og Thomas er tilbage i år for at tage revanche.
Dernæst introduceres publikum for den 3. deltager ved Lækkerier Prisen 2023, Søren Scheel, som er chefkonditor hos Madkastellet og kommende dessertkok på Kødbyens Fiskebar. Da Søren kort beskriver sin kage til dagens konferencier, Timm Vladimir, går det op for publikum, at der danner sig et mønster – der er nemlig rabarber i alle tre kager indtil videre.


Endelig indtager Torben Bang, som til daglig er chefkonditor hos Falsters Kyst, det fjerde og sidste konkurrencekøkken og afslører at det bliver fuld plade i rabarber. Det viser sig nemlig at alle fire deltagere har den dejlige lyserøde grøntsag med i deres kager. Torbens kager skal både spraymales og glazes og han skal temperere chokolade til de sommerfugle som kagen er opkaldt efter, men han begiver sig ud i dagens opgave med et køligt overblik.
Det er aldrig sket før i Lækkerier Prisens historie, at kagerne har været så tæt i smag. Men som dommer, Marie Holm påpeger, så har hun været dommer i en del kagekonkurrencer efterhånden og “det der ofte sker, er at vi ser kager fyldt med hindbær og chokolade året rundt og det glædede mig utroligt meget at se sæsonens råvarer repræsenteret i kagerne ved Lækkerier Prisen i dag! Jeg håber det er tegn på at denne lille “sæsonrevolution” også er kommet til det søde køkken – og at det i sidste ende smitter af ude i de private kagekøkkener”.
Det bliver hurtigt åbenlyst, at de fire kager er vidt forskellige i det samlede smagsindtryk og ikke mindst i deres æstetiske udformning, på trods af deres fælles rabarber-indslag.


CHOKOLADEKUNST FRA LÆKKERIERS LÆSERE
Mens de fire deltagere klør på med kagerne, introduceres de seks finalister i Lækkeriers Chokolade- udfordring. Da konkurrencen er åben for alle finder vi både en kokkeelev, en række dygtige amatører og ikke mindst sidste års vinder, Katrine Raselli, blandt finalisterne. Lækkeriers redaktion har udvalgt finalisterne anonymt og udvælgelsen har været ekstraordinært svær i år, fordi niveauet var så utroligt højt blandt de mange indkomne forslag. Seks chokolader smuttede dog igennem nåleøjet og én efter én præsenteres finalister og chokolade for både dommere og kreapanelet. Inden kreapanelet får lov at sætte tænderne i de smukke konfetti-chokolader må de aflevere deres point – kreaprisen uddeles nemlig udelukkende på baggrund af en visuel bedømmelse. Efterfølgende får de selvfølgelig lov at smage på alle herlighederne og der bliver ikke sparet på de rosende ord fra nogen af panelerne. Sisse Sejr fra kreapanelet udtaler om en af chokoladerne at det er noget af det bedste hun nogensinde har smagt, og Mette Blomsterberg fra dommerpanelet beskriver vinderchokoladen som “pissefræk” og fuld af kapow.
Det bliver Nathalie Petersens chokolade “En festlig sommerdag” som vinder kreaprisen. Kreapanelet var især imponeret over det smukke ydre, den tydelige konfetti-inspiration og den snorlige udførsel. Vinderen af Lækkeriers Chokolade-udfordring 2023 bliver Katrine Raselli med sin chokolade “Power of yuzu”, som virkelig slog benene væk under dommerpanelet som særligt bemærkede den hjemmelavede lakrids, den syrlige yuzuganache og den helt tynde skal af mørk chokolade – det er nemlig lidt af en kunst at forene mørk chokolade med den syrlige japanske citrusfrugt.
Dommer Marie Hom tilføjer “det blæser mig gang på gang bagover hvor dygtige Lækkeriers læsere er! Vinderchokoladen var decideret sansebombarderende og at spise den, var som at få et kæmpe spark lige i smagsløgene, på den vildt gode måde altså”.
Dermed vinder Katrine, som også kendes under sit Instagram alias @chokoladelykke, Lækkeriers Chokolade-udfordring for 2. år i træk og vi deler opskriften på vinderchokolade her.



AFGØRELSENS TIME
Tilbage i Lækkerier Prisen er de fire deltagere nået til slutspurten. Thomas har glazet sine fuschia- farvede og buddingformede kager, tempereret ruby-chokolade til pynt og er i gang med at anrette sine kager på smukke opsatser med friske, blomstrende grene fra kirsebærtræer. Helle har pyntet sine kager med den smukkeste malerpalet af gyldne, smørbagte mørdejsbunde og spiselige malingklatter og er i færd med at anrette dem på et special-bygget staffeli. Søren har hevet sine håndlavede kagestande frem – dem har han støbt af tempereret hvid chokolade, som er iblandet krymmel med en fod af spraymalet mørk chokolade, og han er nu ved at pynte sine kager med spiselig konfetti, som ligner præcis den vi skal skyde ud over vinderen om få minutter. Torben giver sine kager det sidste touch med pynt af pastelfarvede macarons og når at aflevere sit show piece af en festkage to minutter før deadline.


Dommerne strømmer til mesterværkerne og begynder den visuelle vurdering og der er stor beundring hele vejen rundt, hvor alle er enige om at niveauet er tårnhøjt. Dommer Maja Vase roser alle deltagerne for deres visuelle ideer og fremhæver at “Helles ide var vanvittigt gennemført. Det var både en fed idé og så var den smukt eksekveret og det var tydeligt at se at der var lagt så meget sjæl og tid i den kage og den ide. Det blev jeg helt rørt af ”.
Efter en del smagen, nærstuderen og faglig kagesnak på kryds og tværs i panelerne er vi klar til at kåre årets vindere ved Lækkerier Prisen 2023. Et øjeblik senere skydes konfettikanonerne af og de lander på en oprigtigt rørt Thomas Bastholm, som ikke blot vinder Lækkerier Prisen 2023, men også hiver kreaprisen hjem.
Mette Blomsterberg forklarer at “man bliver forelsket i Thomas’ kage med øjet først, men den er ikke kun smuk at se på, den er også lækker i munden – ikke kun i smagen, men også i konsistenserne. Det hele
går op i en højere enhed og Thomas rammer den lige der, hvor den skal rammes”. Christel Pixi fra kreapanelet følger op “jeg er helt blæst bagover over hvor smuk Thomas’ kage er, jeg blev smaskforelsket i den allerede inden den var pyntet færdig.”
Revanchen er i hus med fuld plade i priser for Thomas Bastholm, som fortæller at han er meget glad for at vinde begge priser “jeg lægger mange kræfter i den visuelle udformning af mine kager og derfor betyder det super meget for mig at vinde kreaprisen, som bestemt ikke føles som en sekundær pris. Og det at vinde selve Lækkerier Prisen var ret overvældende, især på grund af alle de rosende ord fra dommerpaneler som jeg fik med på vejen”.
Vi glæder vi os allerede til Thomas Bastholm vender tilbage og forsvarer sin vindertitel ved Lækkerier Prisen 2024.




DELTAGERE
Helle Thrige Nielsen, tidl. chefkonditor hos Hahnemanns Køkken
Thomas Bastholm, chefkonditor hos Restaurant Palægade (1. plads og vinder af kreaprisen)
Søren Scheel, chef-dessertkok hos Kødbyens Fiskebar
Torben Bang, chefkonditor hos Falsters Kyst
DOMMERPANELET
Maja Vase
Mette Blomsterberg
Jacob de Neergaard
Marie Holm
KREAPANELET
Emil Obel
Jasmin Gabay
Christel Pixi
Jesper Høvring
Cecilie Stenspil
Sisse Sejr

Mere fra samme magasin:
Læs flere lignende artikler

Hindbærsnegle
Selvom det er sommer, kan lysten til blød gærdej med remonce sagtens melde sig. Jeg synes oftest, at kanelsmagen hører efteråret til, så i stedet bruger jeg en remonce med hindbær i sommermånederne. Hindbærrene giver en fin syrlighed, som gør hele kagen lidt lettere i smagen og samtidig giver en fin, lyserød farve.
Gærdejen indeholder ikke smør, men i stedet piskefløde, som giver fedme, men uden at tynge dejen. For at øge saftigheden bruger jeg et trick jeg kender fra Frederikke Wærens, som overhælder sine snegle med piskefløde inden bagning. Det giver ekstra saftige snegle, da dejen opsuger fløden undervejs i bagningen. Jeg tilsætter lidt vanilje til fløden, for at give den ekstra smag.
Sneglestangen smager bedst nybagt evt. pyntet med lidt glasur eller alternativt flødeostcreme (opskrift i Lækkerier nr. 28). Skær den ud som en kringle, i skiver, eller spis den som et ”pull-apart” brød og bryd hver især en snegl af ved bordet.

Mørk drømmekage
Kagen, som også er kendt som ”den du ved nok” eller sågar ”guf guf-kagen”, smagte jeg første gang i 2003 i kantinen på Nakskov Gymnasium. Allerede dengang var jeg fan af gode kager, så jeg bad kantinedamen om opskriften og fik en fin fotokopi af opskriften til 100 portioner. Jeg har reduceret opskriften et par gange siden dengang, men ellers ligner den stadig den originale kage fra gymnasiet. Det er en heftig sag med en kakaorig skærekage i bunden og en smørberiget kokos-kakao-kaffe-glasur på toppen, som bages med i ovnen de sidste 15 minutter – præcis som man kender det fra drømmekagen. Det giver en let sprød top og får glasuren til at karamellisere lidt i kanten.

Rabarberkage
Kan man lave en saftig skærekage uden smør? Ja, det kan man faktisk godt – med piskefløde i stedet for. Kagedejen i denne rabarberkage er lavet uden smør, men med piskefløde som fedtstof. Kagen minder om en klassisk toscakage, men dejen er lettere og der er tilføjet syrlige rabarber og appelsin, hvilket giver en god balance til den søde nøddekaramel på toppen. Har du ikke rabarber ved hånden, så brug sommerens syrlige bær, fx ribs eller stikkelsbær.

Power of Yuzu
Katrine Rasellis chokoladebar “Power of yuzu” med yuzu, lakrids og mørk chokolade vandt Lækkeriers Chokolade-udfordring 2023.

Lækkerier Prisen 2023
De kreative idéer flød i overflod ved 3. udgave af Lækkerier Prisen, hvor også det faglige niveau igen i år var tårnhøjt, da fire af Danmarks dygtigste konditorer dystede i kage for øjnene af Lækkeriers læsere.
Lækkeriers kagekonkurrence for professionelle er kommet for at blive, og det slog vi fast ved den tredje udgave af konkurrencen på en dejlig solskinsdag i april. Det samme gælder naturligvis Lækkeriers Chokolade-udfordring, som igen i år var åben for alle Lækkeriers læsere, uagtet deres faglige baggrund.

Blomstertærter
Vi lagde først mærke til Mateusz Ulman da han bagte croissanter hos Amar på Strandlodsvej i København. Det var nogen af byens allerbedste, så vi noterede os straks at her var et særligt talent.
Siden er Mateusz, som oprindeligt er udlært kok og fra Polen, men flyttede til København for 4 år siden, rykket til Format Café, som ligger på Designmuseet i Bredgade. Til Format har han udviklet deres allerede nu ikoniske blomstertærte, og den skal vi selvfølgelig lære at bage.

Flan med fløde og vanilje
Flan er en fransk klassiker som vi ikke er alt for familiære med i de søde danske køkkener og det er en skam. Det er en simpel tilberedning, som består af en tærteskal – af enten butterdej, croissantdej eller tærtedej, som bages med et cremefyld. Tænk kogt kagecreme, eller creme brulé i tærte. Mateusz’ flan er oftest bagt i croissantdej, hvilket er både smukt og lækkert, men vi bringer her hans alternative opskrift med mørdej, som er en del nemmere at gå til.

Emils veganske kartoffelkage
Flødeskumskagen uden fløde er en ting og Emil Obel introducerer os til den.

Matt Orlandos vaniljemilkshake
I kender sikkert allerede pioneer og madspildsmodkæmper Matt Orlando. Enten fra hans tid som souschef på Noma, eller hans tid som ejer og køkkenchef på Amass på Refshaleøen i København. Eller måske allerede fra hans nyeste virksomhed Endless Food Company, som han er medstifter af. Og hvis ikke, så kender I ham nu for to forrygende desserter som er lavet med to ting som vi alle smider i skraldespanden ugentligt, nemlig bananskræller og kaffegrums.

Matt Orlandos “Banoffee skin pie”
Vidste I at man kan spise bananskræl? De smager intenst af banan og Matt elsker især at bruge den til karamel. Banoffee pie er en efterhånden ufravigelig klassiker fra det britiske dessertkøkken og kombinationen af fløde, kiksebund, karamel og banan er en sand crowd pleaser.
Matt løfter elegant konceptet til et helt nyt niveau i sin opdaterede men stadig simple version af desserten, som her både indeholder bananskræl i karamellen og knust sort peber i fløden.

Majas nemme cheesecake
Hemmeligheden er flødeskum. Jeg er en smule ude af min comfort zone med denne super- nemme cheesecake. Den er næsten lidt for nem til at være sand. Det er en gammel ven, som jeg har nusset lidt om, og jeg er ret så begejstret for resultatet. Det er vildt, at så simpel en cheesecake kan smage så dejligt – og sågar stå selv. Kagen består af en knasende og let salt havrekiksebund, dejligt cremet og vaniljeforkælet ostefyld (uden husblas!) og syrlige hindbær på toppen. Cremen er luftig og dejlig og kan skæres i flotte stykker, takket være den rette blanding af flødeost, flødeskum og hviletid i køleskab.

Kuvertbrød fra Søllerød Kro
Havrebrødet er luftigt, supersaftigt og har en vidunderlig smag af havre. Der skal øl i dejen og det skal man ikke være bange for. Det giver både konsistens til brødet og en mild syrlighed til smagen. Har du ikke mulighed for at bruge øl, kan du er- statte det med vand i samme mængde, men det vil dog ændre lidt på både konsistens og smag.

Kuvertbrød fra Søllerød Kro
Et lille luftigt maltbrød med valnødder og dejlig tynd og sej skorpe. Dejen til dette brød er ret fugtig, og vandet skal tilsættes ad flere omgange for at sikre at melet kan optage fugten. Hvis du tilsætter alt vandet fra start, vil du få et mere kompakt brød, som minder mere om rugbrød i strukturen.

Dessertkoldskål
En ekstra idé, som I får I med til dessertkoldskålen, stammer fra Mikas familie. De har nemlig altid pisket marengs af de overskydende æggehvider og serveret den på toppen af koldskålen, som en lille ”flyende ø” af marengs, inspireret af den klassiske franske dessert Îles flottantes, som netop betyder flydende øer.

Simpel koldskål
Vi er for første gang i Jagtens historie landet på to vinderopskrifter – en simpel koldskål og en dessertkoldskål. Begge udspringer dog af præcis samme basisopskrift og den eneste forskel er, at vi i dessertkoldskålen tilføjer æggeblommer, som piskes til æggesnaps med sukkeret.

Jagten på verdens bedste koldskål
Supermarkedernes hylder tømmes for koldskål så snart de første solstråler rammer landet i forsommeren. Danskerne elsker koldskål – og det gør vi også her på Lækkerier, om end vi bedst kan lide den hjemmelavede version.
Denne gang står sommerklassikeren over dem alle for skud i “Jagten” for vi har sat os for at finde verdens bedste koldskål.

Fancy mælkesnitte
Mit trekantede take på barndommens mælkesnitte. Kagen består i al sin enkelhed af svampede, bløde kakaobunde lagt sammen om en let og silkeblød creme, der smelter blidt på tungen.
Cremen er infuseret med kakaonibs. Det bidrager med en mild, men ret interessant smag af kakao, som jeg er svært begejstret for. En variant med vanilje ville også være vidunderligt.

Hindbærsnegle
Selvom det er sommer, kan lysten til blød gærdej med remonce sagtens melde sig. Jeg synes oftest, at kanelsmagen hører efteråret til, så i stedet bruger jeg en remonce med hindbær i sommermånederne. Hindbærrene giver en fin syrlighed, som gør hele kagen lidt lettere i smagen og samtidig giver en fin, lyserød farve.
Gærdejen indeholder ikke smør, men i stedet piskefløde, som giver fedme, men uden at tynge dejen. For at øge saftigheden bruger jeg et trick jeg kender fra Frederikke Wærens, som overhælder sine snegle med piskefløde inden bagning. Det giver ekstra saftige snegle, da dejen opsuger fløden undervejs i bagningen. Jeg tilsætter lidt vanilje til fløden, for at give den ekstra smag.
Sneglestangen smager bedst nybagt evt. pyntet med lidt glasur eller alternativt flødeostcreme (opskrift i Lækkerier nr. 28). Skær den ud som en kringle, i skiver, eller spis den som et ”pull-apart” brød og bryd hver især en snegl af ved bordet.

Mørk drømmekage
Kagen, som også er kendt som ”den du ved nok” eller sågar ”guf guf-kagen”, smagte jeg første gang i 2003 i kantinen på Nakskov Gymnasium. Allerede dengang var jeg fan af gode kager, så jeg bad kantinedamen om opskriften og fik en fin fotokopi af opskriften til 100 portioner. Jeg har reduceret opskriften et par gange siden dengang, men ellers ligner den stadig den originale kage fra gymnasiet. Det er en heftig sag med en kakaorig skærekage i bunden og en smørberiget kokos-kakao-kaffe-glasur på toppen, som bages med i ovnen de sidste 15 minutter – præcis som man kender det fra drømmekagen. Det giver en let sprød top og får glasuren til at karamellisere lidt i kanten.

Rabarberkage
Kan man lave en saftig skærekage uden smør? Ja, det kan man faktisk godt – med piskefløde i stedet for. Kagedejen i denne rabarberkage er lavet uden smør, men med piskefløde som fedtstof. Kagen minder om en klassisk toscakage, men dejen er lettere og der er tilføjet syrlige rabarber og appelsin, hvilket giver en god balance til den søde nøddekaramel på toppen. Har du ikke rabarber ved hånden, så brug sommerens syrlige bær, fx ribs eller stikkelsbær.

Power of Yuzu
Katrine Rasellis chokoladebar “Power of yuzu” med yuzu, lakrids og mørk chokolade vandt Lækkeriers Chokolade-udfordring 2023.

Lækkerier Prisen 2023
De kreative idéer flød i overflod ved 3. udgave af Lækkerier Prisen, hvor også det faglige niveau igen i år var tårnhøjt, da fire af Danmarks dygtigste konditorer dystede i kage for øjnene af Lækkeriers læsere.
Lækkeriers kagekonkurrence for professionelle er kommet for at blive, og det slog vi fast ved den tredje udgave af konkurrencen på en dejlig solskinsdag i april. Det samme gælder naturligvis Lækkeriers Chokolade-udfordring, som igen i år var åben for alle Lækkeriers læsere, uagtet deres faglige baggrund.

Blomstertærter
Vi lagde først mærke til Mateusz Ulman da han bagte croissanter hos Amar på Strandlodsvej i København. Det var nogen af byens allerbedste, så vi noterede os straks at her var et særligt talent.
Siden er Mateusz, som oprindeligt er udlært kok og fra Polen, men flyttede til København for 4 år siden, rykket til Format Café, som ligger på Designmuseet i Bredgade. Til Format har han udviklet deres allerede nu ikoniske blomstertærte, og den skal vi selvfølgelig lære at bage.

Flan med fløde og vanilje
Flan er en fransk klassiker som vi ikke er alt for familiære med i de søde danske køkkener og det er en skam. Det er en simpel tilberedning, som består af en tærteskal – af enten butterdej, croissantdej eller tærtedej, som bages med et cremefyld. Tænk kogt kagecreme, eller creme brulé i tærte. Mateusz’ flan er oftest bagt i croissantdej, hvilket er både smukt og lækkert, men vi bringer her hans alternative opskrift med mørdej, som er en del nemmere at gå til.

Emils veganske kartoffelkage
Flødeskumskagen uden fløde er en ting og Emil Obel introducerer os til den.

Matt Orlandos vaniljemilkshake
I kender sikkert allerede pioneer og madspildsmodkæmper Matt Orlando. Enten fra hans tid som souschef på Noma, eller hans tid som ejer og køkkenchef på Amass på Refshaleøen i København. Eller måske allerede fra hans nyeste virksomhed Endless Food Company, som han er medstifter af. Og hvis ikke, så kender I ham nu for to forrygende desserter som er lavet med to ting som vi alle smider i skraldespanden ugentligt, nemlig bananskræller og kaffegrums.

Matt Orlandos “Banoffee skin pie”
Vidste I at man kan spise bananskræl? De smager intenst af banan og Matt elsker især at bruge den til karamel. Banoffee pie er en efterhånden ufravigelig klassiker fra det britiske dessertkøkken og kombinationen af fløde, kiksebund, karamel og banan er en sand crowd pleaser.
Matt løfter elegant konceptet til et helt nyt niveau i sin opdaterede men stadig simple version af desserten, som her både indeholder bananskræl i karamellen og knust sort peber i fløden.

Majas nemme cheesecake
Hemmeligheden er flødeskum. Jeg er en smule ude af min comfort zone med denne super- nemme cheesecake. Den er næsten lidt for nem til at være sand. Det er en gammel ven, som jeg har nusset lidt om, og jeg er ret så begejstret for resultatet. Det er vildt, at så simpel en cheesecake kan smage så dejligt – og sågar stå selv. Kagen består af en knasende og let salt havrekiksebund, dejligt cremet og vaniljeforkælet ostefyld (uden husblas!) og syrlige hindbær på toppen. Cremen er luftig og dejlig og kan skæres i flotte stykker, takket være den rette blanding af flødeost, flødeskum og hviletid i køleskab.

Kuvertbrød fra Søllerød Kro
Havrebrødet er luftigt, supersaftigt og har en vidunderlig smag af havre. Der skal øl i dejen og det skal man ikke være bange for. Det giver både konsistens til brødet og en mild syrlighed til smagen. Har du ikke mulighed for at bruge øl, kan du er- statte det med vand i samme mængde, men det vil dog ændre lidt på både konsistens og smag.

Kuvertbrød fra Søllerød Kro
Et lille luftigt maltbrød med valnødder og dejlig tynd og sej skorpe. Dejen til dette brød er ret fugtig, og vandet skal tilsættes ad flere omgange for at sikre at melet kan optage fugten. Hvis du tilsætter alt vandet fra start, vil du få et mere kompakt brød, som minder mere om rugbrød i strukturen.

Dessertkoldskål
En ekstra idé, som I får I med til dessertkoldskålen, stammer fra Mikas familie. De har nemlig altid pisket marengs af de overskydende æggehvider og serveret den på toppen af koldskålen, som en lille ”flyende ø” af marengs, inspireret af den klassiske franske dessert Îles flottantes, som netop betyder flydende øer.

Simpel koldskål
Vi er for første gang i Jagtens historie landet på to vinderopskrifter – en simpel koldskål og en dessertkoldskål. Begge udspringer dog af præcis samme basisopskrift og den eneste forskel er, at vi i dessertkoldskålen tilføjer æggeblommer, som piskes til æggesnaps med sukkeret.

Jagten på verdens bedste koldskål
Supermarkedernes hylder tømmes for koldskål så snart de første solstråler rammer landet i forsommeren. Danskerne elsker koldskål – og det gør vi også her på Lækkerier, om end vi bedst kan lide den hjemmelavede version.
Denne gang står sommerklassikeren over dem alle for skud i “Jagten” for vi har sat os for at finde verdens bedste koldskål.

Fancy mælkesnitte
Mit trekantede take på barndommens mælkesnitte. Kagen består i al sin enkelhed af svampede, bløde kakaobunde lagt sammen om en let og silkeblød creme, der smelter blidt på tungen.
Cremen er infuseret med kakaonibs. Det bidrager med en mild, men ret interessant smag af kakao, som jeg er svært begejstret for. En variant med vanilje ville også være vidunderligt.